Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos opozicijos aktyvistas Ilja Jašinas: klystate manydami, kad Kremliaus karas Ukrainoje baigtas

Rusijos politikas, opozicinės partijos PARNAS vicepirmininkas Ilja Jašinas pristatė ataskaitą, pavadinimu „Kremliaus hibridinė agresija“. Šioje ataskaitoje nagrinėjami Kremliaus kariniai veiksmai Ukrainoje.
gibridnaja-agressija-kremlja-analiticheskij-obzor-ili-jashina
Ilja Jašinas / youtube.com stopkadras

I.Jašino teigimu, daugelis klysta manydami, kad karas Ukrainoje jau yra baigtas ir Vladimiras Putinas ten pasiekė savo tikslų.

„Tiesa ta, kad karas vis dar vyksta. Ir ne tik regionuose, valdomuose taip vadinamų separatistų, bet ir pačiame Kijeve. Putinas įdėjo daugybę pastangų, kad susigrąžintų Ukrainos kontrolę į savo rankas.

Kad to pasiektų, jis pasitelkė hibridinės agresijos priemones – propagandą, provokacijas, vietos politikų korupciją“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė I.Jašinas.

Opozicijos aktyvistas atkreipė dėmesį į faktą, kad vietos oligarchai, kurių verslas buvo svarbia Viktoro Janukovyčiaus valdomos Ukrainos dalimi, buvo pagrindiniai sąjungininkai, keliant chaosą Ukrainoje.

„Kaip ir Putino atveju, šie oligarchai suinteresuoti, kad Ukraina nugrimztų į chaosą. Jiems to reikia, kad atstatytų savo prarastas pozicijas. Putinas nori susigrąžinti kaimyninės valstybės kontrolę ir jos valdžią atiduoti lojaliems politikams“, – teigė „Kremliaus hibridinės agresijos“ autorius.

Jis pabrėžė, kad Vladimiras Putinas taip įsijautė į karo ir geopolitinius žaidimus, kad Rusija prarado beveik visus savo sąjungininkus.

Medžiagą šiai ataskaitai buvo pradėjęs rengti 2015-ųjų vasario mėnesį Maskvoje nužudytas buvęs Rusijos opozicijos lyderis Borisas Nemcovas. Jo nužudymo byla iki šiol nėra ištirta, o pagrindiniais kaltinamaisiais vadinami Ramzanui Kadyrovui pavaldūs čečėnų kariai.

Visą ataskaitos tekstą rusų kalba galima rasti čia.

VIDEO: ГИБРИДНАЯ АГРЕССИЯ КРЕМЛЯ. Аналитический обзор Ильи Яшина

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius