Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos opozicijos lyderis A.Navalnas stojo prieš teismą dėl protestų organizavimo

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas penktadienį stojo prieš teismą dėl praėjusią savaitę visoje šalyje surengtų demonstracijų, kurių dalyviai protestavo prieš Vladimiro Putino prisaikdinimą ketvirtai kadencijai prezidento poste.
Aleksejus Navalnas
Aleksejus Navalnas stojo prieš teismą dėl protestų organizavimo / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

A.Navalnui pareikšti kaltinimai nesankcionuotų protestų organizavimu ir nepaklusnumu policijos pareigūnams. Už tai jam gali būti skirta iki dviejų mėnesių laisvės atėmimo ar bauda.

Vienas Maskvos teismas nutartį turėjo paskelbti penktadienį, tačiau bylos nagrinėjimas buvo atidėtas iki kitos savaitės, kad parodymus galėtų duoti liudininkai.

„Tai, kas vyksta teisme iš tikrųjų neturi nieko bendra su nuosprendžiu. Nuosprendis tikriausiai jau yra... jie turi laikytis formalių žingsnių, tačiau tai neturi nieko bendra su rezultatu“, – paskelbus apie atidėjimą tvirtino A.Navalnas.

A.Navalnas: „Tai, kas vyksta teisme iš tikrųjų neturi nieko bendra su nuosprendžiu. Nuosprendis tikriausiai jau yra... jie turi laikytis formalių žingsnių, tačiau tai neturi nieko bendra su rezultatu.“

„Galbūt yra koks nors piktas planas“, – pridūrė jis.

41 metų politikas, kuriam buvo uždrausta mesti iššūkį V.Putinui per kovą vykusius prezidento rinkimus, šeštadienį ragino Rusijos gyventojus rinktis į visoje šalyje vykusią protesto akciją „Jis mums ne caras“.

Anot duomenis apie politinius areštus renkančio nepriklausomo stebėtojo „OVD Info“, šeštadienį 27 Rusijos miestuose buvo suimta daugiau nei 1,6 tūkst. protestuotojų.

Organizacijos teigimu, kas dešimtas sulaikytųjų buvo nepilnametis.

Pareigūnai sučiupo ir patį A.Navalną ir jį ištempė už rankų ir kojų, vos šiam pasirodžius sausakimšoje Maskvos Puškino aikštėje.

Po demonstracijų, per kurias pareigūnai keliuose miestuose mušė protestuotojus ir tempė juos žeme, kitos šalys kritikavo Rusijos valdžią už „policijos brutalumą ir masinius areštus“.

Po 2011-aisiais ir 2012-aisiais surengtų masinių protestų prieš V.Putino valdymą A.Navalnui tapus vienu svarbiausių opozicijos veikėjų, jam buvo iškelta virtinė kaltinimų.

Pernai jis tris kartus buvo įkalintas už demonstracijų organizavimo tvarkos pažeidimus. Jis taip pat buvo keletą kartų užpultas gatvėje. Po vienos atakos, kai A.Navalnui į veidą buvo šliūkštelėta briliantinės žalumos, aktyvistas turėjo išvykti operuotis į Ispaniją, kad neapaktų viena akimi.

A.Navalno judėjimo nariams taip pat gresia būti nuteistiems, o jo jaunieji šalininkai skundžiasi patiriantys spaudimą mokyklose ir universitetuose, nes dalyvauja opozicijos kampanijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius