Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 22 /14:55

Rusijos opozicijos lyderis A.Navalnas trumpam sulaikytas Maskvoje

Iškiliausias Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas ketvirtadienį buvo trumpam sulaikytas policijos Maskvoje, likus mažiau nei mėnesiui iki prezidento rinkimų, kuriuose jam yra uždrausta kandidatuoti.
Į laisvę paleistas Aleksejus Navalnas
Aleksejus Navalnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Suskaudo dantį, nuėjau į stomatologiją. Išėjau iš stomatologo – sveiki, 2-asis operatyvinis pulkas, jūs sulaikytas. Kažkur veža“, – sakoma balsingiausio prezidento Vladimiro Putino kritiko „Twitter“ žinutėje.

Vėliau jis parašė, kad buvo nuvežtas į vieną policijos nuovadą.

A.Navalno advokatė Olga Michailova valstybinei naujienų agentūrai TASS sakėm, kad jis buvo nuvežtas pasirašyti policijos protokolo ir kad vėliau turės stoti prieš teismą – veikiausiai tą pačią dieną.

Nepraėjus nė valandai po arešto opozicijos lyderis tviteryje parašė, kad nuovaoje jis buvo supažindintas su kaltinimais nesankcionuoto mitingo organizavimu, o vėliau jį paleido.

Žinomiausiam Kremliaus kritikui A.Navalnui pareigūnai neleido balotiruotis kovą vyksiančiuose prezidento rinkimuose dėl teistumo korupcijos byloje, kurią šis opozicijos lyderis laiko politiškai motyvuota.

Dabar jis ragina rusų rinkėjus boikotuoti rinkimus.

A.Navalnas buvo sulaikytas praeitą mėnesį, kai atvyko į vieną protesto mitingą Maskvoje, bet tą pačią dieną buvo paleistas ir nebuvo iškviestas į teismą.

Tąsyk jis rašė, kad jam gresia iki 30 parų arešto ir kad jis buvo informuotas, jog teismo posėdis bus surengtas vėliau.

A.Navalnas kėlė prielaidą, kad Kremlius tokiu būdu siekia užtikrinti, jog ramybės drumstėjas priešrinkiminiu laikotarpiu būtų už grotų.

Beveik tuo pačiu metu Maskvos Šeremetjevo oro uoste buvo sulaikytas A.Navalno rinkimų kampanijos štabo vadovas Leonidas Volkovas, ketinęs skristi į susitikimą su opozicionieriaus šalininkais Ufos mieste.

Be to, antradienį Maskvos Šeremetjevo oro uoste buvo sulaikytas kitas svarbus A.Navalno sąjungininkas – FBK vadovas Romanas Rubanovas. Vėliau sostinės teismas skyrė jam 10 parų arešto dėl socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtos žinutės, raginusios dalyvauti praėjusį mėnesį rengtame nesankcionuotame mitinge.

Kaip skelbiama teismo nutartyje, R.Rubanovas tviteryje pasidalijo nuoroda į Kremliaus kritiko vaizdo įrašą pavadinimu „Pirmas žingsnis pergalės link“. Jame A.Navalnas kvietė rusus į protesto mitingą „Rinkėjų streikas“, vykusį sausio 28-ąją.

Šį mėnesį A.Navalnas taip pat buvo apklaustas didelius įgaliojimus turinčio Tyrimų komiteto dėl įtarimų, kad sulaikymo metu jis užpuolė policininkus. Už tokį nusikaltimą gresia laisvės atėmimo bausmė.

Sekmadienį Maskvoje planuojama surengti eitynes nužudytam opozicijos lyderiui Borisui Nemcovui atminti. Pastarasis prieš trejus metus buvo nušautas ant tilto netoli Kremliaus.

VIDEO: Rusijos miestų gatvėse – vėl tūkstančiai protestuotojų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius