Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas toliau sieks Maskvos mero posto

Įtakingas Rusijos opozicijos veikėjas Aleksejus Navalnas šeštadienį pareiškė šimtams savo šalininkų, kad toliau sieks tapti Maskvos meru, kai buvo netikėtai paleistas iš kalėjimo, pateikus apeliaciją byloje, kurioje jis buvo nuteistas dėl valstybės turto grobstymo.
Aleksejus Navalnas
Aleksejus Navalnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mes kandidatuosime ir laimėsime“, – A.Navalnas sakė per megafoną, atvykęs į Maskvą naktiniu traukiniu iš Kirovo miesto, kurio teismas ketvirtadienį skyrė jam penkerius metus laisvės atėmimo pataisos kolonijoje.

Tačiau aukštesnės instancijos teismas penktadienį netikėtai nurodė paleisti jį iš arešto, kai A.Navalno advokatai apskundė nuosprendį.

Kaip buvo pranešta anksčiau, opozicijos veikėjas Aleksejus Navalnas šeštadienį grįžo į Maskvą ir buvo sutiktas kaip didvyris po jo netikėto iš provincijos kalėjimo, kai buvo pateikta apeliacija byloje dėl penkerių metų laisvės atėmimo nuosprendžio, paskelbto vienoje byloje dėl valstybės turto grobstymo.

A.Navalnas ir jo žmona Julija išlipo iš naktinio traukinio, atvažiavusio iš Kirovo miesto, kuri opozicijos lyderis buvo teisiamas.

Jį pasitiko džiūgaujančių šalininkų minia, skanduojančių jo vardą ir laikančių gėlių puokštes, pranešė vienas naujienų agentūros AFP korespondentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius