Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos opozicijos protestuotojas praleis metus už grotų

Rusijos teismas ketvirtadienį skyrė vienam protestuotojui vienų metų laisvės atėmimo bausmę už tai, kad 2017-ųjų kovą per opozicionierių demonstraciją jis smogė policijos pareigūnui.
Protestas Rusijoje
Rusijos opozicijos protestuotojas praleis metus už grotų / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dmitrijus Borisovas buvo kaltinamas per praėjusių metų protesto akciją dukart spyręs policininkui į galvą.

Per tuos protestus, surengtus Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno iniciatyva, įvairiuose šalies miestuose į gatves išėjo dešimtys tūkstančių žmonių.

Teisiamas protestuotojas savo kaltės nepripažino, nurodė naujienų agentūra „RIA Novosti“, pranešusi apie teismo nuosprendį.

Dar šeši tos pačios demonstracijos dalyviai buvo nuteisti jau anksčiau. Už „smurtą“ prieš teisėsaugos pareigūnus jiems skirtos nuo aštuonių mėnesių iki trejų metų laisvės atėmimo bausmės.

Kaip ir D.Borisovas, tie nuteistieji buvo įtraukti į politinių kalinių sąrašą, kurį kasmet skelbia didžiausia Rusijos žmogaus teisių organizacija „Memorial“.

Dėl dalyvavimo „nesankcionuotuose“ kovo 26-osios protestuose buvo nuteisti dar keli šimtai asmenų. Jiems buvo skirtos baudos arba kelios dienos arešto.

Po to A.Navalnas buvo surengęs dar kelias protesto akcijas. Pastarąjį kartą rusai į gatves išėjo sausio 28-ąją, žinomiausiam Kremliaus kritikui pakvietus juos į „Rinkėjų streiką“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Aleksejus Navalnas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Aleksejus Navalnas

Jis ragina rusų rinkėjus boikotuoti prezidento rinkimus, vyksiančius kovo 18 dieną.

A.Navalnui pareigūnai neleido balotiruotis šiuose rinkimuose dėl teistumo korupcijos byloje, kurią šis opozicijos lyderis laiko politiškai motyvuota.

Be to, iškiliausias Rusijos opozicijos lyderis ketvirtadienį buvo trumpam sulaikytas policijos Maskvoje, parašė A.Navalnas savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

Beveik tuo pačiu metu Maskvos Šeremetjevo oro uoste buvo sulaikytas A.Navalno rinkimų kampanijos štabo vadovas Leonidas Volkovas, ketinęs skristi į susitikimą su opozicionieriaus šalininkais Ufos mieste. Jo sulaikymo priežastis kol kas nežinoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius