Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 18

Rusijos opozicionierius pripažįsta – pavojus Baltijos šalims yra: „V.Putinui nebūtinai pritrūks pinigų“

Šiais metais Rusijai gali pritrūkti pinigų šalies ekonomikai išlaikyti, sako Michailas Kasjanovas, 2000-2004 m. ėjęs Rusijos Federacijos ministro pirmininko pareigas. Jis įsitikinęs, kad tik bendri Vakarų veiksmai kovojant su sankcijų apėjimu gali sugriauti Kremliaus finansų schemas, kurios nukreiptos karinei agresijai 2024 m. remti.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / Vida Press nuotr.

Su ekonomistu ir Rusijos opozicijos veikėju kalbėjosi estų leidinys „Postimees“.

Paskelbėte 2024 m. Rusijos biudžeto analizę, iš kurios matyti, kad jei dabartinė naftos kainų riba išliks tokia pati, V.Putinui iki metų pabaigos pritrūks pinigų.

– 2024 m. V.Putinui nebūtinai pritrūks pinigų. Tačiau 2024 m. bus išeikvoti rezervai. Ir, žinoma, dėl to jam kils didelių problemų. Panašiai atsitiko 2023 m., kai buvo nustatytos Rusijos naftos kainų lubos. Tai buvo svarbiausias sprendimas dėl sankcijų.

Sprendimas buvo priimtas 2022 m. gruodžio mėnesį. Ir jau pirmasis 2023 m. ketvirtis atnešė didelių problemų Rusijos Federacijos biudžetui (tuo pat metu Rusijos valdžios institucijos oficialiai tvirtino, kad Rusijos naftos kainų viršutinė riba joms nekelia problemų – red. pastaba). Tada Maskvos pajamos iš naftos ir dujų sumažėjo daugiau nei perpus. Iki 2023 m. gegužės mėnesio biudžetas buvo vykdomas su dideliu deficitu.

Iki 2023 m. pabaigos Kremliaus problemos galėjo būti milžiniškos.

Tačiau vasarą atsirado du svarbūs padėtį stabilizuojantys veiksniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius