Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos Ortodoksų Bažnyčia atleido grupei „Pussy Riot“

Du Rusijos ortodoksų hierarchai pareiškė, kad jų Bažnyčia atleidžia merginų pankroko grupės "Pussy Riot" narėms, kurioms teismas skyrė dvejus metus laisvės atėmimo už chuliganizmą, kai jos surengė Maskvos pagrindinėje katedroje triukšmingą protesto akciją prieš prezidentą Vladimirą Putiną.
 „Pussy Riot“ merginų teismas
„Pussy Riot“ merginų teismas / „Scanpix“ nuotr.

Maskvoje veikiančio Viešpaties Apsireiškimo vadovas Tichonas Ševkunovas, daugelio laikomas V.Putino patarėju dvasiniams reikalams, šeštadienį sakė valstybinei televizijai, kad jo Bažnyčia atleidžia dainininkėms už „pankų maldą“ surengtą vasarį Kristaus Išganytojo katedroje.

Jam pritarė arkijerėjas Maksimas Kozlovas, tačiau pareiškė televizijai, jog jo Bažnyčia tikisi, kad merginos ir jų šalininkai „suvoks, kad jų veiksmai buvo siaubingi“.

Abu dvasininkai palaikė teismo sprendimą pripažinti „Pussy Riot“ narių kaltę, nors daugelis jų šalininkų visame pasaulyje šį žingsnį kritikuoja ir laiko nesąžiningu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius