-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos Ortodoksų Bažnyčia prakalbo apie „nekaltybės marškinėlius“ ir „skaistybės žiedus“ jaunimui

Rusijai reikia parengti programą, skatinančią paauglių skaistumą, – Tarptautiniame Hipokrato medicinos forume sakė arkivyskupas Igoris Aksionovas. Jis mano, kad ši programa turėtų būti įdiegta mokyklose siekiant išsaugoti jaunosios kartos reprodukcinę sveikatą.
Miegas
Miegas / 123RF.com nuotr.

I.Aksionovas aiškino, kad pagal tokią programą paaugliams turėtų būti pasakojama apie lytinių santykių iki santuokos žalą, nepageidaujamo nėštumo riziką ir pavojų užsikrėsti venerinėmis infekcijomis.

„Reikėtų mokyti, kad nesantuokinis lytinis gyvenimas daro žalingą poveikį psichologinei ir fizinei sveikatai. Taip pat galėtų būti įvestas iškilmingas pasižadėjimas išlaikyti skaistybę iki santuokos. Užsiėmimai, žinoma, tik vyresniųjų klasių“, – patikslino dvasininkas.

Be to, I.Aksionovas pasiūlė sukurti jaunimo judėjimą, kuris propaguotų tinkamą gyvenimo būdą. Jis mano, kad skaistumas gali net tapti nauja „subkultūra“, jei jis taps madingas. Šiuo tikslu tarp paauglių turėtų būti platinami „nekaltybės marškinėliai“, taip pat žiedai, pakabukai ir apyrankės su užrašais „Laukime“, „Tikroji meilė laukia“ rusų ar kitomis kalbomis, rašo „The Moscow Times“.

I.Aksionovo teigimu, pinigų jaunimo skaistumo ugdymui būtų galima paimti iš biudžeto. Kalbama apie lėšas, kurios skiriamos nevaisingumo programoms.

„Be to, dabar išleidžiame didžiules lėšas visokiems in vitro apvaisinimams, kurie yra finansuojami privalomojo sveikatos draudimo. O jei šiuos pinigus skirtume ne šiems dirbtinio apvaisinimo ciklams, bet diskurso apie skaistybės išsaugojimą ir šeimos kūrimą formavimui, pasiektume daug didesnį efektą“, – sakė dvasininkas.

Prieš tai Rusijos stačiatikių bažnyčiai priklausanti Simferopolio ir Krymo vyskupija paskelbė ketinanti rengti dvasininkus darbui su jaunimu. Visų pirma ketinama sukurti „vyskupų, kurie padės studentams ir moksleiviams suvokti tradicines vertybes ir kurti gyvenimo gaires, tinklą“, sakė brolis Anastasijus.

„Juos mokysime atskirai, kad jie galėtų dirbti su vaikais ir vidurinėse mokyklose, ir universitetuose, ir stovyklose, ir ekskursijų formatuose, ir Rusijos jaunimo forumuose“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius