Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos parlamentarai ragina sušvelninti nacistinės simbolikos demonstravimo draudimą

Rusijos įstatymų leidėjai nubalsavo, kad būtų panaikintas draudimas demonstruoti tokius nacistinius simbolius kaip svastikos, jeigu jų demonstravimu nesiekiama skleisti nacistinės ideologijos. Šiuo metu viešas nacistinių simbolių ir ekstremistinių organizacijų emblemų demonstravimas Rusijoje yra uždraustas. Už įstatymo pažeidimą gresia iki 15 dienų arešto bausmė.
Nacistinės Vokietijos laikų vėliava
Nacistinės Vokietijos laikų vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Naciai

Valstybės Dūma – žemieji parlamento rūmai – antradienį pasisakė už šio 2014 metais įvesto draudimo panaikinimą. Kad pataisa įsigaliotų, ją dar turi patvirtinti aukštieji rūmai – Federacijos Taryba – ir pasirašyti prezidentas Vladimiras Putinas.

Dabar galiojantį draudimą kritikuojantys parlamentarai sakė, kad teoriškai pataisa bus taikoma dokumentiniams filmams apie Trečiąjį reichą ir būsimiems meniniams filmams apie Antrąjį pasaulinį karą, knygų iliustracijoms ir mokykliniams vadovėliams.

Buvo pateiktas pavyzdys, kai 2015 metais vienai Smolensko gyventojai buvo skirta nedidelė bauda už tai, kas socialiniame tinkle ji paskelbė Vokietijos karių nuotrauką, padarytą jos kieme per nacių okupaciją.

Šis draudimas taip pat paveikdavo Antrojo pasaulinio karo mūšių inscenizacijose dalyvaujančius rusus.

Valstybės Dūma balsavo už draudimo panaikinimą tais atvejais, kai šie simboliai yra naudojami siekiant parodyti „neigiamą požiūrį į nacistinę ideologiją ir ekstremizmą“ ir kai nėra „propagandos, nacių pateisinimo ar ekstremistinės ideologijos požymių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius