Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos parlamentaras reikalauja pašalinti nuogą Apoloną iš nacionalinės valiutos banknoto

Senovės graikų dievas Apolonas šimtmečiais buvo vaizduojamas paveiksluose ir jo atvaizdas puošė pastatus, tačiau jo apnuogintas kūnas taip trikdo vieną Rusijos įstatymų leidėją, kad šis reikalauja pakeisti šalyje cirkuliuojančią šimto rublių kupiūrą.
100 rublių
Rusijos politikus gąsdina net nuogas Apolonas, tad Didysis teatras jį jau pridengė, o ant 100 rublių Apolonas kol kas nuogas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Rublis

Banknote, kurio vertė nesiekia aštuonių litų, pavaizduotas Apolonas keturių žirgų traukiamame kovų vežime – panašus į tą, kuris puošia Didžiojo teatro – vieno iš Rusijos kultūros simbolių – fasadą.

„Aiškiai matyti, kad Apolonas yra nuogas, matyti jo genitalijos“, – sakė nacionalistinės LDPR partijos atstovas Dūmoje Romanas Chudiakovas televizijai „Reuters“.

Aiškiai matyti, kad Apolonas yra nuogas, matyti jo genitalijos

„Pateikiau parlamentinį prašymą ir persiunčiau jį tiesiai Centrinio banko vadovei, prašydamas, kad banknotas neprieštarautų vaikus ginančiam įstatymui ir tas Apolonas būtų pašalintas“, – sakė jis.

„100 rublių banknoto dizainas turi būti pakeistas, nes atvaizdas ant jo prieštarauja įstatymui dėl vaikų gynimo nuo informacijos, darančios žalą jų sveikatai ir vystymuisi“, – pridūrė R.Chudiakovas.

Pasak politiko, kupiūroje matyti Apolono genitalijos, todėl ji turėtų būti pažymėta ženklu „18+“.

Anot jo, veikti jį paskatino nugirstas dviejų vaikų – mergaitės ir berniuko, – žiūrinėjančių šį banknotą, pokalbis. Jis išgirdo, kaip mergaitė sušuko: „Ar matai tai? Sakiau tau, ten yra pimpalas!“

„Žinote, buvau šokiruotas“, – pažymėjo R.Chudiakovas

Jo raginimas atitinka vis konservatyvesnę prezidento Vladimiro Putino politiką per trečiąją kadenciją, kai stengiamasi įsiteikti Rusijos Ortodoksų bažnyčiai. Neseniai priimtame įstatyme prieš gėjus taip pat yra draudžiamas „netradicinių“ santykių demonstravimas nepilnamečiams.

Didysis teatras, 2011 metais atidarytas po šešerius metus trukusios ir 700 mln. JAV dolerių kainavusios skandalais apgaubtos restauracijos, šiuo atveju iš anksto pasielgė „korektiškai“ – po restauravimo Apolono genitalijos buvo pridengtos figos lapeliu.

R.Chudiakovo pasiūlymas sukėlė pašaipų bangą internete. Kai kurie juokavo, kad tai, ko gero, pirmas kartas, kai įstatymų leidėjas išvydo 100 rublių banknotą, mat paprastai jie yra pratę nešiotis kur kas didesnes kupiūras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius