Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos parlamentas, nepaisydamas įtarimų sukčiavimu ir protesto mitingų, pradeda darbą

Rusijos žemieji parlamento rūmai, kuriuose dominuoja valdančioji Vladimiro Putino partija, trečiadienį turi pradėti savo pirmąją sesiją, nepaisydami masinių protestų, kuriuos išprovokavo opozicijos pareiškimai apie didelį rinkimų rezultatų klastojimą.
Rusijos Dūma
Rusijos Dūma / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmoji naujai išrinktos Valstybės Dūmos sesija prasideda nepaisant opozicijos raginimų atšaukti rinkimų rezultatus ir organizuoti naujus rinkimus, nes, pasak stebėtojų, gruodžio 4-ąją įvykę parlamento rinkimai buvo šališki valdančiosios partijos naudai.

Pareiškimai apie sukčiavimą rinkimų metu į gatves visoje Rusijoje buvo išvedę dešimtis tūkstančių žmonių – tai buvo didžiausias visuomenės pykčio pasireiškimas nuo pat neramiojo 10-ojo dešimtmečio.

Valstybės Dūma, kurioje valdančioji partija gavo 238 iš 450 vietų, naujuoju pirmininku tikriausiai patvirtins Sergejų Naryškiną – buvusį Kremliaus administracijos vadovą.

Marga opozicijos aktyvistų koalicija, paskatinta sėkmės, siekia sutelkti žmones naujam mitingui, kuris vyks šeštadienį ir kurio metu bus vėl protestuojama prieš V.Putino „Vieningosios Rusijos“ pergalę.

Valstybės Dūma, kurioje valdančioji partija gavo 238 iš 450 vietų, naujuoju pirmininku tikriausiai patvirtins Sergejų Naryškiną – buvusį Kremliaus administracijos vadovą.

Ankstesnis pirmininkas, rūstaus veido „Vieningosios Rusijos“ lyderis Borisas Gryzlovas dirbo dvi parlamento kadencijas nuo 2003 metų ir anksčiau šį mėnesį pasitraukė iš posto, Kremliui bandant reaguoti į masinius protestus.

„Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas ir premjeras Vladimiras Putinas buvo pakviesti dalyvauti Valstybės Dūmos pirmojoje sesijoje, – pranešė „Vieningoji Rusija“. – Lyderiai kol kas nepatvirtino, kad dalyvaus, bet parlamento nariai ir Dūmos darbuotojai vis tiek viliasi, kad jie atvyks.“

Stengdamasi akcentuoti parlamentinės valdžios tęstinumo principą, „Vieningoji Rusija“ sakė, kad pirmojoje sesijoje dalyvaus ankstesni Dūmos pirmininkai B.Gryzlovas, Ivanas Rybkinas ir Genadijus Selezniovas.

V.Putinas, kuriam tenka spręsti didžiausią teisėtumo krizę per visus 12 valdymo metų, kovą įvyksiančiuose prezidento rinkimuose sieks susigrąžinti senąjį darbą Kremliuje.

Naujausios apklausos rodo, jog jo populiarumas taip smuko, kad jis negalės pasiekti pergalės pirmajame rate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius