Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos pataisos koloniją apėmė riaušės, įsiplieskė gaisras

Viena kolonija Rusijos Sibiro regione penktadienį pranešė apie kilusius neramumus, bet vietos aktyvistai teigė, kad šis incidentas yra didelės riaušės ir paskelbė nuotraukų, kuriose matyti komplekse kilęs gaisras.
Didžiulis pataisos kolonijos gaisras Angarske
Didžiulis pataisos kolonijos gaisras Angarske / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Rusijos kalėjimų tarnyba FSIN informavo, kad Angarsko mieste Irkutsko srityje veikiančios 15-osios kolonijos kaliniai „užpuolė sargybinį“, o kiti susipjaustė stiklais iš sudaužytų apsaugos vaizdo kamerų.

Tarnyba nurodė, kad vienas sargybinis buvo hospitalizuotas, bet ketvirtadienį kilęs maištas yra valdomas, o tyrėjai pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl sutrikdyto laisvės atėmimo įstaigos darbo.

Tačiau žmogaus teisių aktyvistai pranešė, kad šioje kolonijoje kilo „riaušės“, išprovokuotos incidento, per kurį sargybiniai sumušė vieną kalinį. Pasak aktyvistų, šie neramumai dar toli gražu nėra suvaldyti.

Judėjimas „Už žmogaus teises“ ketvirtadienį savo tinklalapyje paskelbė nuorodą į vaizdo įrašą, kuriame matyti kalinys kruvinu tvarsčiu aprišta ranka. Jis skundėsi, kad buvo smaugiamas ir mušamas, todėl protestuodamas persipjovė venas.

Tuo metu organizacijos „Sibiras be kankinimų“ aktyvistas Sviatoslavas Chromenkovas naujienų agentūrai AFP sakė, kad koloniją apsupo riaušių policija, o pareigūnai kolonijos link važiuojančius automobilius nukreipia aplinkiniu keliu. Aktyvistas pridūrė, kad kolonijos komplekse siaučia gaisras.

AFP gautuose vaizdo įrašuose, kuriuos, anot S.Chromenkovo, jo organizacijai atsiuntė kaliniai, matyti nuteistieji, stovintys kalėjimo kieme prie dirbtuvių, kurių dalis buvo apimta liepsnų.

„Jie mus žudo“, – sakė vaizdo įrašą nufilmavęs vyras, turėdamas galvoje sargybinius. Kiti vyrai šaukė „Gelbėkit!“, rodydami supjaustytas rankas. Jie teigė, kad du kaliniai buvo nukauti.

S.Chromenkovas sakė nežinantis, ar riaušės yra susijusios su Rusijoje įvestomis sugriežtintomis karantino priemonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius