-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusijos policija žiauriai kankino įtariamą ekstremistą, teigia žmogaus teisių aktyvistai

Rusijos policija viename Maskvos priemiestyje kankino ekstremizmu įtariamą jaunuolį, kuriam buvo lupami nagai ir grasinama išžaginti gumine lazda, antradienį pranešė viena žmogaus teises ginanti organizacija.
rusijos policija
rusijos policija

Autoritetinga žmogaus teisių gynimo organizacija „Memorial“ nurodė, kad suimtasis Faridas Eldarovas buvo kankinamas policijos Pamaskvės mieste Chimkuose per apklausą po reido prieš įtariamus musulmonus ekstremistus.

Apie šį policijos žiaurumo atvejį buvo paskelbta po anksčiau šį mėnesį įvykusio incidento, kai vienas įtariamasis mirė pabuvojęs policijos areštinėje, kurioje jis esą buvo mušamas ir žaginamas šampano buteliu.

Šis centriniame Tatarstano regione įvykęs didelį atgarsį sukėlęs incidentas paskatino pradėti tyrimą aukštu lygiu.

Rusijos tyrimų komitetas pradėjo aiškintis įtariamą policijos smurto atvejį po to, kai kovo 10 dieną Kazanės mieste mirė 52 metų Sergejus Nazarovas, veikiausiai tapęs žiauraus tardymo auka.

Policija įvairiais šiurkščiais būdais siekė priversti F.Eldarovą liudyti prieš kitą įtariamąjį, „Memorial“ nurodė po to, kai advokatas apklausė savo klientą sulaikymo centre.

„Jam buvo iki pusės nupjauti rankų nagai. Tada jam ant kaklo užnėrė kilpą, pritvirtintą prie sienos galvos aukštyje, kad smaugtų sujudėjus, ir pradėjo jį mušti, – paskelbė “Memorial„. – Jam buvo išsukinėtos rankos ir kojos, sudaužyti rankų ir kojų pirštai, taip pat buvo grasinama išžaginti jį gumine lazda ir išsiuntinėti šio veiksmo nuotrauką po kalėjimus.“

Vienas policininkas F.Eldarui, kilusiam iš Dagestano, kur dauguma gyventojų yra musulmonai, sakė: „Priversime tave mylėti rusus.“

F.Eldarovas smogė dviem policininkams į veidą ir buvo apkaltintas smurtu prieš pareigūnus, už kurį gali būti nuteistas kalėti penkerius metus.

Šis vyras tebėra laikomas areštinėje, o „Memorial“ teigia, jog toks sprendimas yra neteisėtas.

Rusijos tyrimų komitetas pradėjo aiškintis įtariamą policijos smurto atvejį po to, kai kovo 10 dieną Kazanės mieste mirė 52 metų Sergejus Nazarovas, veikiausiai tapęs žiauraus tardymo auka.

Rusijos vidaus reikalų ministras Rašidas Nurgalijevas pasmerkė S.Nazarovo mirtį nulėmusį incidentą, o areštinės, kurioje jis buvo laikomas, septyni pareigūnai buvo suimti, kol bus baigtas tyrimas dėl trijų įtariamų policijos žiaurumo atvejų.

Tyrimo komitetas antradienį pranešė, kad per pastarąją parą 28 asmenys pateikė skundus dėl policijos savavaldžiavimo Kazanėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius