Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Rusijos policijos žygdarbis: už „Hamleto“ deklamavimą Maskvos centre sulaikytas dešimtmetis

Rusijos gyventojai antra diena aptarinėja net ir šiai šaliai neįprastą situaciją – policijos pareigūnai penktadienį Maskvos centre sulaikė eiles iš Williamo Shakespeare'o „Hamleto“ deklamavusį dešimtmetį, privedė išsigandusį vaiką iki kraupios isterijos ir išvežė jį į policijos padalinį.
Policija tempia į savo automobilį eiles deklamavusį berniuką.
Policija tempia į savo automobilį eiles deklamavusį berniuką. / Kadras iš „YouTube“

Reaguodami į kilusį ažiotažą policininkai pamėgino paaiškinti savo veiksmus. Anot jų, mažametis Arbato rajone buvo pasimetęs, nes jo nelydėjo suaugusieji, rašo tvrain.ru. Be to, pasak pareigūnų, berniukas artindavosi prie praeivių ir mašinų, o taip pat negalėjo pasakyti, kur yra jo tėvai, todėl policininkai padarė išvadą, kad berniukas Maskvos centre yra vienas.

„Berniukas buvo ne sulaikytas, o paimtas ir nuvežtas į skyrių, nes Maskvos centre buvo vienas. Į policiją situacijos išsiaiškinimui iškviesta motina“, – rašoma policijos pranešime spaudai.

Iš policijos pasiaiškinimo, nors tiesiai tai nebuvo pasakyta, galima suprasti, kad pareigūnai berniuko veiksmus deklamuojant „Hamletą“ įvertino kaip elgetavimą.

Vaiko išgabenimui policijos automobiliu kelią mėgino užkirsti netoliese buvusi jo pamotė, tačiau moteris buvo apstumdyta ir palikta gatvėje. Tiesa, moteris pareigūnams prisistatė kaip „kaimynė“, o ne šeimos narė, tačiau ji policininkams sakė galinti susisiekti su vaiko tėvais, tad berniuko, anot jos, niekur nereikia prievarta vežti.

VIDEO: Maskvoje sulaikytas eiles gatvėje deklamavęs berniukas

Į policiją nuvykus berniuko tėvui Iljai Skavronskiui, jam buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl nepilnamečio nepriežiūros. Situacija kardinaliai pasikeitė tik tuo metu, kai į policijos padalinį atvyko garsus Rusijos advokatas ir Visuomeninės tarybos prie Vidaus reikalų ministerijos pirmininkas Anatolijus Kučerena.

Po A.Kučerenos vizito buvo anuliuotas berniuko tėvui surašytas protokolas, o Maskvos centro policijos vadovybė oficialiai atsiprašė šeimos. Be to, pradėtas berniuką sulaikiusių policijos pareigūnų veiksmų tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius