Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 30

Rusijos politologas: Kremlius priverstas keisti strategiją

Pasaulyje jau prasidėjo trečias pasaulinis karas, mano Rusijos politologas Ivanas Preobraženskis. Interviu 15min jis teigė, kad karą Ukrainoje prezidentas Vladimiras Putinas jau pralaimėjo, tačiau tai nereiškia, kad jis pasitrauks artimiausiu metu. Politologas taip pat paaiškino, kokie galimi įvykių scenarijai Kremliuje, jei dabartinis režimas žlugtų, ir kodėl V.Putinas iki šiol nepanaudojo branduolinio ginklo.
Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje / AFP/ „Scanpix“ nuotr.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino sprendimą skelbti mobilizaciją daugelis užsienio ekspertų ir valstybių lyderių pavadino įrodymu, kad Maskvos planai Ukrainoje žlugo.

Panašu, kad ir paskelbta „dalinė“ mobilizacija prasidėjo Rusijoje ne taip, kaip tikėjosi Kremlius. Skelbiama, kad nuo jos į užsienį pabėgo jau ne vienas šimtas tūkstančių rusų. Tačiau neatrodo, kad V.Putinas ketina trauktis.

Asmeninio archyvo nuotr./Ivanas Preobraženskis
Asmeninio archyvo nuotr./Ivanas Preobraženskis

Penktadienio naktį jis parašais paskelbė, kad Chersono ir Zaporižios regionai tampa nepriklausomomis teritorijomis. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ne kartą teigė, kad jei V.Putinas paskelbs apie okupuotų teritorijų prijungimą prie Rusijos, vietos deryboms nebeliks.

Rusų politologas, „Deutsche Welle“ apžvalgininkas I.Preobraženskis interviu 15min kalbėjo, kad V.Putinui iš tiesų neliko kur trauktis. Tačiau net ir pralaimėjimas Ukrainoje nereiškia, kad jis pasitrauks iš valdžios.

Svarbiausios interviu temos

  • Mobilizacija Rusijoje ir karo padėties paskelbimas
  • Protestai Rusijoje dėl mobilizacijos
  • V.Putino politinė ateitis po galimo pralaimėjimo Ukrainoje
  • Demokratijos įsitvirtinimo galimybės Rusijoje
  • Dujų nuotėkis „Nord Stream“
  • Maskvos ir Vakarų priešprieša

– Dar prieš savaitę Lenkijos žiniasklaidai sakėte abejojantis, kad V.Putinas nuspręs įvesti karo padėtį. Tačiau pastarosiomis dienomis tokių kalbų vis daugėja. Ar pakeitėte savo nuomonę?

– Atsižvelgiant į tai, kaip nesėkmingai vyksta mobilizacija, viskas tampa įmanoma. Tačiau man vis tiek atrodo, kad net jei Putinas de facto įves karo padėtį, de jure tai nebus taip vadinama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius