-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos premjeras D.Medvedevas feisbuke išliejo pyktį ant D.Trumpo

Daugelis Rusijos valdžios atstovų lieja tulžį dėl JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijos sprendimo smogti Sirijai. Prabilo ir įtarimų dėl korupcijos supamas premjeras Dmitrijus Medvedevas, kuris tinkle „Facebook“ pažėrė priekaištų Amerikos lyderiui.
Dmitrijus Medvedevas
Dmitrijus Medvedevas / „Scanpix“ nuotr.

„Viskas. Paskutiniai kampanijos rūko likučiai išnyko. Vietoj jo skleistos teorijos, kad reikia dirbti kartu kovoje su bendru priešu – „Islamo valstybe“, Trumpo administracija pasirinko nuožmiai kovoti su teisėta Sirijos vyriausybe“, – feisbuke ir rusiškai, ir angliškai rašė D.Medvedevas.

Rusijos premjeras pakartojo tradicinę Kremliaus liniją, esą amerikiečiai taip šiurkščiai pažeidė tarptautinės teisės normas, nes oro smūgiams negavo Jungtinių Tautų pritarimo.

„Pažeistos ir pačių JAV procedūros, pagal kurias būtina informuoti Kongresą apie bet kokią karinę operaciją, nesusijusią su Amerikos užpuolimu. Be to, (D.Trumpo administracija, – red.) atsidūrė ant konflikto su Rusija ribos“, – teigė D.Medvedevas.

Jis iš esmės įgarsino valstybinėje Rusijos žiniasklaidoje kartojamas mintis apie žlugusius lūkesčius dėl dvišalių santykių su JAV atšilimo.

„Niekas nepervertina kampanijos pažadų vertės, bet vis tiek yra padorumo ribos. Už jų – tik absoliutus nepasitikėjimas. Labiausiai liūdna dėl visiškai žlugusių mūsų santykių. Ir tai, žinoma, tik padrąsina teroristus“, – rašė D.Medvedevas.

Rusijos vyriausybės vadovas taip pat įžvelgė, kad D.Trumpas „visiškai priklausomas“ nuo politinio elito Vašingtone nuomonės.

AFP/„Scanpix“ nuotr./JAV smogė raketomis Sirijai
AFP/„Scanpix“ nuotr./JAV smogė raketomis Sirijai

„Iškart po jo išrinkimo žinojau, kad viskas priklausys nuo to, kaip greitai ta mašina sutraiškys Trumpo kampanijos pažadus. Užtruko du su puse mėnesio...“ – tvirtino D.Medvedevas.

Penktadienį paryčiais JAV paleido raketų lietų į vieną Sirijos oro pajėgų bazę, taip atsakydamos į ataką zarino dujomis, kuri nusinešė mažiausiai 87 civilių gyvybę sukilėlių kontroliuojamame Chan Šeichūno mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius