Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 31 /15:43

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas atvyko į Krymą, Ukraina pasmerkė jo apsilankymą

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas pirmadienį atvyko į Krymą, tapdamas pirmuoju šalies lyderiu, apsilankiusiu šiame Juodosios jūros pusiasalyje po to, kai Maskva atplėšė jį nuo Ukrainos, – pranešė žiniasklaida.
Dmitrijus Medvedevas
Dmitrijus Medvedevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
D.Medvedevas atvyko į Krymo regiono sostinę Simferopolį, vadovaudamas didelei Rusijos ministrų ir jų pavaduotojų delegacijai.

Planuojama, kad premjeras pirmininkaus susitikimui, kuriame bus tariamasi dėl Krymo socialinio ir ekonominio vystymosi po jo įtraukimo į Rusijos Federacijos sudėtį, sakoma Rusijos naujienų agentūrų pranešimuose.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija savo notoje Rusijos Federacijai išreiškė kategorišką protestą ir pareiškė, kad oficialaus asmens vizitas kitos šalies teritorijoje be preliminaraus susitarimo yra šiurkštus tarptautinės bendruomenės taisyklių pažeidimas, – nurodė ministerijos atstovas Jevhenas Perebyjnisas žurnalistams.

Rusijos vyriausybės pranešime nurodoma, kad D.Medvedevas aptars „aktualius socialinio ir ekonominio vystymosi klausimus Krymo respublikoje bei Sevastopolio mieste“.

Vienas iš jį lydinčios delegacijos narių yra įtakingas pirmasis premjero pavaduotojas Igoris Šuvalovas.

D.Medvedevas taip pat aplankys Sevastopolį, kuriame yra Rusijos Juodosios jūros laivyno bazė, nurodė naujienų agentūra „RIA Novosti“.

D.Medvedavas tapo iki šiol aukščiausio rango Rusijos pareigūnu, aplankiusiu Krymą po Maskvos įvykdytos aneksijos.

Gynybos ministras Sergejus Šoigu, artimas prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas, buvo atvykęs į Krymą praeitą savaitę patikrinti ten dislokuojamų pajėgų ir aplankyti karinių objektų.

Paskutinį kartą D.Medvedevas Kryme lankėsi 2012 metų rugsėjį, kur dalyvavo Nepriklausomų Valstybių Sandraugos (NVS) vyriausybių vadovų susitikime.

Šiais metais Ukraina dėl Krymo krizės atsisakė pirmininkauti NVS ir pareiškė galinti sustabdyti savo narystę šiame Rusijos dominuojamame aljanse.

Papildyta 15.43 val. Ukraina pasmerkė Rusijos premjero apsilankymą Kryme

Tuo metu Ukraina pirmadienį pasmerkė Rusijos ministro pirmininko Dmitrijaus Medvedevo apsilankymą Kryme, pavadindama tai „šiurkščiu tarptautinės bendruomenės taisyklių pažeidimu“.

„Ukrainos užsienio reikalų ministerija savo notoje Rusijos Federacijai išreiškė kategorišką protestą ir pareiškė, kad oficialaus asmens vizitas kitos šalies teritorijoje be preliminaraus susitarimo yra šiurkštus tarptautinės bendruomenės taisyklių pažeidimas“, – nurodė ministerijos atstovas Jevhenas Perebyjnisas žurnalistams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius