-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos premjeras Putinas „myli tik šunis“, sako kalinamas verslo magnatas Michailas Chodorkovskis

Rusijoje kalinamas buvęs verslo magnatas Michailas Chodorkovskis penktadienį kritikavo savo priešininką Vladimirą Putiną, sakydamas, kad jam gaila žmogaus, kuris myli tik šunis.
Vladimiras Putinas ir jo augintinis Bafis
Vladimiras Putinas ir jo augintinis Bafis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

M.Chodorkovskis anksčiau buvo nuteistas kalėti aštuonerius metus, dabar laukia teismo nutarties kitoje byloje, o V.Putinas praeitą savaitę supykdė verslininko advokatus, pareiškęs, kad „vagis privalo sėdėti kalėjime“.

„Tačiau po pirmųjų emocijų atėjo kitas jausmas – gailestis šiam jau nejaunam žmogui, tokiam budriam ir tokiam vienišam prieš bekraštę ir negailestingą šalį“, – M.Chodorkovskis rašo straipsnyje, kurį paskelbė laikraštis „Nezavisimaja gazeta“.

„Meilė šunims – vienintelis nuoširdus geras jausmas, pramušantis šio šimtmečio pradžios „nacionalinio simbolio“ ledinį šarvą“, – pridūrė kalinys. – „Žmogus su tokiu šarvu negali būti laimingas.“

V.Putino viešai reklamuojamas žavėjimasis šunimis yra viena iš nedaugelio švelnesnių jo griežto įvaizdžio ypatybių. Neseniai jis buvo parodytas taršantis kailį Bulgarijos premjero padovanotam naujam šuneliui Bafiui, kuris dabar gyvena kartu su ankstesniu V.Putino šunimi – labradorų veislės kalyte Koni. Meilė šunims – vienintelis nuoširdus geras jausmas, pramušantis šio šimtmečio pradžios „nacionalinio simbolio“ ledinį šarvą...

M.Chodorkovskio šalininkai teigia, kad verslininkas šio dešimtmečio pradžioje buvo pasiųstas į kalėjimą pagal tiesioginį V.Putino ir jo dešiniosios rankos Igorio Sečino nurodymą, nes jis drįso finansuoti opozicijos partijas.

Artėjančių Naujųjų metų proga M.Chodorkovskis sarkastiškai palinkėjo: „Taigi, linkiu Putinui gerumo ir kantrybės, kad jo ne bijotų, o mylėtų. Tegul ir ne visi – tačiau nuoširdžiai, nesavanaudiškai, ir ne vien šunys. Tai ir bus jo tikroji laimė.“

Antrąją M.Chodorkovskio bylą išnagrinėję teisėjai pirmadienį pradės skaityti nutartį; šis procesas gali užtrukti kelias savaites.

Tačiau M.Chodorkovskis nedemonstravo nerimo dėl šios bylos ir pareiškė, kad Rusijos žmonės gali susikurti kitokią šalį „be pykčio ir dantų griežimo; be išsigalvotų priešų ir savanaudiškos (valdžios) vertikalės“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius