Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos premjeras Vladimiras Putinas pranašauja savo pergalę per artėjančius prezidento rinkimus

Į Kremlių siekiantis sugrįžti Rusijos premjeras Vladimiras Putinas ketvirtadienį kovingai agitavo dešimtis tūkstančių savo šalininkų, susirinkusių didžiausiame Maskvos stadione, pranašaudamas savo pergalę per ateinantį mėnesį vyksiančius prezidento rinkimus.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

V.Putinas pasakė ugningą kalbą su nacionalistiniu atspalviu 130 tūkst. žmonių, susirinkusių Lužnikuose, tvirtindamas, kad pergalė yra įrašyta rusų „genetiniame kode“ ir kad Rusijos žmonės neturėtų leisti užsieniečiams kištis į savo valstybės reikalus.

„Mes neleisime, kad kas nors kištųsi į mūsų vidaus reikalus, mes neleisime, kad kas nors primestų savo valią, nes mes turime valios, ji padėjo visais laikais iškovoti pergalę“, – sakė V.Putinas.

„Mes prašome visų nesidairyti, kas ten už kalvos, nebėgioti į kairę, į šalį ir neišduoti savo tėvynės, o dirbti drauge su mumis, dirbti jos ir jos liaudies labui ir mylėti ją taip, kaip mes, visa širdimi“, – sakė

Naudodamas patriotizmo kortą, minint nacionalinę Tėvynės gynėjų dieną, V.Putinas nubrėžė istorijos paraleles tarp dabartinės padėties Rusijoje ir 1812 metų karo su Napoleonu bei pareiškė, kad mūšis dėl šalies tebevyksta.

„Mūšis dėl Rusijos tebevyksta. Pergalę iškovosime mes“, – pareiškė premjeras, kalbėdamas iš didžiulės mėlynos tribūnos stadione, kuriame paprastai vyksta didžiausios futbolo rungtynės ir roko koncertai.

V.Putinas priminė, kad šiais metais bus minimos Borodino mūšio 200-osios metinės.

„Kaip čia neprisiminti Lermontovo ir jo legendinių karžygių, kurie prieš mūšį dėl Maskvos prisiekė ištikimybę Tėvynei ir svajojo numirti dėl jos“, – sakė kandidatas į prezidentus.

Po to jis pacitavo eilutes iš Lermontovo poemos „Borodino“: „Numirkime prie Maskvos, kaip mūsų broliai mirė! Ir numirti mes žadėjome, ir ištikimybės priesaiką išlaikėme mes Borodino mūšyje“.

„Mes dar labai daug turime nuveikti dėl mūsų Rusijos, dėl savo liaudies. Ir mes darysime tai, remdamiesi savo liaudies talentu, savo didžia istorija, kurią parašė mūsų senoliai prakaitu ir krauju“, – sakė premjeras.

Šis renginys tapo atsaku į masinius opozicijos šalininkų mitingus, rengtus po pernai gruodžio 4 dieną vykusių parlamento rinkimų, peraugusius į protesto judėjimą prieš V.Putino siekį trečiąkart grįžti į Kremlių per kovo 4 dieną vyksiančius prezidento rinkimus.

„Mes su jumis – tai liaudis nugalėtoja, tai turime genuose, genetiniame kode, tai perduodama iš kartos į kartą, mes ir dabar iškovosime pergalę“, – pareiškė V.Putinas.

Jis paklausė: „Mes laimėsime?“ Atėjusieji į mitingą visi kartu atsakė: „Taip“.

Šis mitingas buvo surengtas minint Tėvynės gynėjų dieną – nuo Sovietų Sąjungos laikų išlikusią karinę šventę, per kurią prisimenamos Raudonosios armijos pergalės ir pasiekimai.

„Raginame visus susivienyti dėl mūsų šalies – tuos, kurie laiko Rusiją savo tėvyne; tuos, kurie pasiruošę ją ginti, branginti ir ja tikėti“, – sakė V.Putinas.

Dar prieš atvykstant premjerui Lužnikų stadione tvyrojo šventinė atmosfera: kai kurie dalyviai šoko, o kiti laikė širdies pavidalo raudonus balionus su užrašu „Už Putiną“.

Mitingo dalyviai buvo vaišinami blynais pagal tradicinę Užgavėnių, žiemos palydų šventės, tradiciją.

Ar V.Putinas dalyvaus mitinge „Apginsime Rusiją“, kurį surengė Rusijos liaudies frontas, o rėmė premjero rinkimų štabas, iki paskutinės minutės buvo pagrindinė šio didžiulio renginio intriga.

Į ankstesnį mitingą dabartinei valdžiai remti, kuris vyko vasario 4 dieną ant Nusilenkimo kalno ir į kurį buvo susirinkę 138 tūkst. žmonių, kandidatas į prezidentus V.Putinas neatvažiavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius