Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos premjero komentarai įžeidžia rusų ir ukrainiečių tautas, sako Gruzijos prezidentas

Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis penktadienį sakė, kad Rusijos premjero Vladimiro Putino sarkastiški pareiškimai apie Ukrainos ir Gruzijos prezidentus įžeidžia rusų ir ukrainiečių tautas, praneša naujienų portalas lenta.ru.
Michailas Saakašvilis
Michailas Saakašvilis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kalbėdamas vienoje Ukrainos televizijos laidoje M.Saakašvilis sakė: „Putinas žadėjo pakabinti mane už tam tikrų kūno dalių, kurių dabar neminėsiu, tačiau kurios būtinos kiekvienam vyrui, ypač politikui – ir netgi politikei“.

Ketvirtadienį Jaltoje vykusioje spaudos konferencijoje V.Putinas patarė Ukrainos prezidentui Viktorui Juščenkai per pietus su Gruzijos vadovu neryšėti kaklaraiščio.

„Kaklaraiščiai dabar brangūs, o nežinia, kas gali nutikti... Na, jūs mane suprantate. Dar suris kaklaraištį Juščenkos svečias“, – ironiškai sakė buvęs Rusijos prezidentas, turėdamas omenyje epizodą iš praeitų metų rugpjūtį televizijos BBC parodyto vieno reportažo, kuriame M.Saakašvilis matomas nervingai kramtantis savo kaklaraištį.

„Tas žmogus viešai prisiekė mane pakabinti už tų (kūno) dalių. Dabar jis kalba apie mano kaklaraištį. Bent viena gera žinia, kad jis pakilo kiek aukščiau – iki kaklaraiščio. Taip jaučiuosi ramiau, – pareiškė Gruzijos lyderis. – Tai Ukrainos įžeidimas, kai tokiu tonu kalbama apie bet ką, iš bet kurios pusės. Tai ir rusų tautos, kurią aš labai gerbiu, įžeidimas.“

M.Saakšvilis pabrėžė, kad Gruzija ir Ukraina „eina į Europą, europinio vystymosi keliu“, o „jie (Rusija) nori mus grąžinti į Sovietų Sąjungą“.

„Dirbtinai supriešinti rusų ir gruzinų, taip pat ukrainiečių ir gruzinų tautas – neįmanoma“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius