Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos premjero Vladimiro Putino atstovą spaudai papiktino publikacija laikraštyje „The Washington Post“

Rusijos ministro pirmininko Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas kritikavo amerikiečių laikraštyje „The Washington Post“ paskelbtą publikaciją. Jo nepasitenkinimą sukėlė Roberto Kagano straipsnis „Atpalaiduojant Putino gniaužtus“, paskelbtas birželio 18 dieną, praneša lenta.ru.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šioje publikacijoje R.Kaganas kelia klausimą apie Rusijos stabilumą, padėtį šalyje lygindamas su Artimųjų Rytų, kuriuose 2011 metais įvyko revoliucijos, padėtimi.

Politinę situaciją Rusijoje publicistas aprašo taip: „Tiktai 43 proc. apklaustų rusų ketina gruodį parlamento rinkimuose balsuoti už Putino valdančiąją partiją „Vieningoji Rusija“. Žmones erzina klestinti korupcija ir neatskleisti žurnalistų bei tų, kurie pernelyg giliai kapstė, nužudymai.“

Prezidentą Dmitrijų Medvedevą R.Kaganas laiko „orientuotu į reformas ir Vakarus“ politiku, pažymėdamas, kad viena priežasčių, dėl kurios Barackas Obama nori matyti Rusiją Pasaulio prekybos organizacijoje (PPO) – tai Medvedevo kurso į modernizavimą sustiprinimas. Tačiau, pasak žurnalisto, prezidento rinkimuose nugalėjus V.Putinui, kils problemų užsienio investuotojų atėjimui į Rusiją.

R.Kaganas taip pat ragina amerikiečių politikus neignoruoti politinės padėties Rusijoje.

„Daugelis mano, kad permainų (Rusijoje) perspektyva yra gana miglota. Tačiau Rusija nėra tokia stabili, kaip atrodo. Prieš metus visi taip pat manė, jog (Hosni) Mubarakas viską kontroliuoja“, – nurodo žurnalistas.

D.Peskovas, savo ruožtu, atsiuntė redakcijai laišką, kuriame į žurnalisto frazę apie Rusijos nepatrauklumą užsienio investuotojams atsakė taip: „Tai turėtų nustebinti daugelį tarptautinių kompanijų, kaip „Ford“, „PepsiCo“, „Alcoa“ ir „Boeing“, kurių investicijos Rusijos rinkoje pastaraisiais metais buvo reikšmingos.“

Rusijos premjero atstovas užjautė R.Kaganą, kad šis neapsilankė neseniai Sankt Peterburge surengtame ekonomikos forume.

Pasak D.Peskovo, R.Kaganas nuolat ignoruoja ekonomikos augimą, užsienio investicijų didėjimą, demokratines reformas – tai verčia suabejoti jo objektyvumu požiūryje į Rusiją.

Kitų R.Kagano pastebėjimų D.Peskovas nekomentavo.

Robertas Kaganas yra garsus amerikiečių žurnalistas ir politikos komentatorius. Jis buvo Carnegie tarptautinės taikos fondo bendradarbis. 2008 metais per JAV rinkimų kampaniją buvo Johno McCaino patarėjas. Jis yra visuomeninio Amerikos komiteto už taiką Kaukaze narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius