Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 26 /14:02

Rusijos prezidentas V.Putinas pritarė naujai valstybinei ginkluotės plėtros programai

Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas pranešė, kad šalies prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė dokumentą dėl naujos valstybinės ginkluotės plėtros programos, sakoma pirmadienį laikraštyje „Kommersant“ paskelbtame interviu.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Taip, prezidentas pasirašė dokumentą. Iš pradžių valstybinė ginkluotės programa turėjo būti priimta 2016 metais, tačiau dėl 2014-ųjų įvykių, susijusių su naftos kainų kritimu ir valiutų šuoliais, vyriausybės finansų ir ekonomikos blokas negalėjo pateikti tikslios makroekonominės prognozės. Gynybos ministerija pasiūlė atidėti jos priėmimą, kol stabilizuosis situacija, juolab kad dabartinė valstybinė ginkluotės programa veikia iki 2020-ųjų. Prezidentas pritarė šiai idėjai Karinės pramonės komisijos posėdyje. Tai buvo išmintingas sprendimas“, – pareiškė Rusijos vicepremjeras.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dmitrijus Rogozinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dmitrijus Rogozinas

Pastaraisiais mėnesiais šios programos projektas buvo koreguojamas remiantis duomenimis, gautais Sirijoje, nurodė jis.

„Buvo surengtas kompleksinis ginklų ir technikos vertinimas kovos sąlygomis, vertintas naujų sistemų ir kompleksų kovinio pritaikymo efektyvumas esant ekstremaliems išoriniams faktoriams. Pirmiausia tai susiję su temperatūrų režimais, statiškais ir dinamiškais dulkėtumo rodikliais.

D.Rogozinas: „Be to, negalima nekreipti dėmesio į NATO jėgos potencialo augimą, JAV „globalaus smūgio“ koncepcijos įgyvendinimą, ketinimus dislokuoti ginklų kosmose bei ypač taiklių ginklų nebranduolinių sistemų plėtojimą. Į visa tai turėsime deramą atsaką.“

Iš viso buvo įtraukta per 200 ginkluotės ir technikos tipų. Robotechnika, pažangiosios sistemos, smogiamieji ir žvalgybiniai bepiločiai orlaiviai, lėktuvų apsauga nuo naikinimo ugnimi – visa tai yra naujojoje valstybinėje ginkluotės programoje... Ypač taiklūs ginklai“, – sakė D.Rogozinas.

Vicepremjeras pažymėjo, kad vykdant kovos veiksmus miesto sąlygomis nuo nevaldomų šaudmenų žūsta daugybė civilių, o tai lemia didėjančią paramą kovotojams, todėl „geriau vienas brangus precizinis smūgis negu šimtas beatodairiškų smūgių“.

„Be to, negalima nekreipti dėmesio į NATO jėgos potencialo augimą, JAV „globalaus smūgio“ koncepcijos įgyvendinimą, ketinimus dislokuoti ginklų kosmose bei ypač taiklių ginklų nebranduolinių sistemų plėtojimą. Į visa tai turėsime deramą atsaką“, – teigė D.Rogozinas.

Paklaustas, kiek pramonės atstovų dirbo Sirijoje, Rusijos vicepremjeras sakė, kad „Hmeimine ir Tartuse periodiškai buvo daugiau kaip 50 kompanijų specialistų brigados“.

Pasirašyta dar pernai

Valstybinė Rusijos federacijos ginkluotės programa buvo pasirašyta praeitais metais, pirmadienį pareiškė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Ji buvo pasirašyta faktiškai dar iki Naujųjų metų“, – sakė jis žurnalistams.

„Sputnik“ nuotr./Dmitrijus Peskovas
„Sputnik“ nuotr./Dmitrijus Peskovas

Tačiau D.Peskovas atsisakė pateikti kokios nors konkretesnės informacijos apie valstybinę ginkluotės programą, taip pat nenurodė, kokiam laikotarpiui ji numatyta.

„Tai slaptas prezidento įsakas, todėl negaliu nieko skelbti“, – sakė jis.

Tuo pat metu D.Peskovas pripažino suklydęs, kai prieš kurį laiką sakė, jog valstybinė ginkluotės programa dar nepasirašyta.

„Aš kaltas dėl šios painiavos. Berods, tai nutiko prieš savaitę ar dvi, kai man uždavė atitinkamą klausimą. Tąsyk pasakiau, kad ji nepasirašyta. Suklydau“, – sakė Kremliaus atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius