Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos propaganda įdėjo Vladimiro Putino melą į Estijos prezidento Toomo Ilveso lūpas

Estijos nepriklausomybės dienos proga Narvos mieste vykęs karinis paradas, kuriame dalyvavo ir JAV karinių pajėgų daliniai, gerokai supykdė Rusiją.
Rusiją supykdė karinis paradas šalia jos sienų.
Rusiją supykdė karinis paradas šalia jos sienų. / „Facebook“ nuotr.

Labiausiai Rusiją sunervino tai, kad visai šalia jos sienos su Estija žygiavo JAV karinių pajėgų atstovai. Atsakydama Rusija skubiai permetė keletą tūkstančių savo desantininkų netoli Estijos sienos ir surengė pratybas, kurių metu mokėsi pulti, o Kremliaus propaganda ėmėsi darbo.

Televizijos kanalas „Russia Today“ išplatino Estijos karinio parado nuotrauką, kurioje pažėrė skundų dėl „kaip niekada arti prie Rusijos sienos žygiavusių JAV karinių pajėgų profesionalų“.

Rusija skelbia, jog JAV kariai buvo per 300 metrų atstumą nuo Narvos mieste esančios Estijos-Rusijos sienos. Be to, „Russia Today“ žurnalistai paskelbė, kad Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas esą pareiškė, jog „jokių amerikiečių karių nebuvo, o vėliavą (turima galvoje virš šarvuočio plevėsuojanti JAV vėliava, – red. past.) galima nusipirkti bet kurioje parduotuvėje“. Estijos žiniasklaida nepraneša, kad T.H.Ilvesas būtų taip sakęs.

Šis tariamas pasisakymas visiškai atitinka Rusijos lyderio Vladimiro Putino kalbas Krymo invazijos metu, kai jis aiškino, jog Rusijos kariai be atpažinimo ženklų Rusijos karines uniformas ir naujausius ginklus įsigijo vietinėse parduotuvėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius