Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos propagandistas V.Solovjovas viešai ragina Vakarams smogti branduoliniu ginklu

Vienas garsiausių Rusijos propagandistų, valstybinės televizijos „Rossija 1“ vedėjas Vladimiras Solovjovas pareiškė, kad branduolinis ginklas turėtų būti panaudotas prieš tas Vakarų šalis, kurios gali pripažinti Rusiją teroristine valstybe. Rusiją teroristine valstybe yra pripažinusi ir Lietuva.
V.Putinas ir V.Solovjovas
Vladimiras Putinas ir Vladimiras Solovjovas / AFP/ „Scanpix“ nuotr.

„Ir jūs nenorite smogti branduoliniu ginklu (pripažinus Rusiją teroristine valstybe, – red. past.)? Logika paprasta – jei turime ginklą, kuris užtikrins absoliučią pergalę, keista jo nenaudoti. Kodėl tada juos gaminome? Jei vis dar manome, kad mūsų gyvenimo vertybės nieko nereiškia ir kad svarbiausia – gražus Vakarų pasaulis, o Rusiją galima sunaikinti, tuomet tiesiog nutraukime visų šiuolaikinių ginklų kūrimą“, – sakė V.Solovjovas, kurį cituoja Rusijos opozicinis portalas agents.media.

Televizijos laidų vedėjas pridūrė, kad, jo nuomone, branduoliniai ginklai neatlieka atgrasymo funkcijos, nes Rusija buvo „įvelta“ į karą su NATO nepriimtinomis sąlygomis, kai aljansas gali naudoti visų rūšių ginklus.

Be to, į ironišką laidos svečio pasiūlymą „smogti Vašingtonui“ V.Solovjovas atsakė, kad „jis pasirengęs“. Televizijos laidų vedėjas taip pat siūlė branduolinius ginklus dislokuoti Nikaragvoje arba Kuboje.

V.Solovjovo laidos svečiai, tarp jų Valstybės Dūmos deputatas Konstantinas Zatulinas ir Maskvos valstybinio universiteto Pasaulio politikos fakulteto dekanas Andrejus Sidorovas, pasisakė prieš branduolinių ginklų panaudojimą, teigdami, kad jie reikalingi siekiant užkirsti kelią dideliam karui ir kad NATO nevykdo tiesioginės agresijos prieš Rusiją.

Madride vykusioje NATO parlamentinėje asamblėjoje Aljanso nariai paragino šalių narių vyriausybes ir parlamentus oficialiai paskelbti, kad „dabartinio režimo Rusijos valstybė yra teroristinė valstybė“.

Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja (ETPA) spalį priėmė rezoliuciją „Tolimesnis Rusijos Federacijos agresijos eskalavimas prieš Ukrainą“, kurioje Rusiją pripažino teroristine valstybe.

Europos Parlamente taip pat rengiama rezoliucija dėl Rusijos pripažinimo teroristine valstybe. Dėl jos bus balsuojama šią savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius