-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 05

Rusijos propagandos pasėta abejonė – buvo ar nebuvo Ukrainoje slaptų JAV laboratorijų?

Jungtinės Valstijos Ukrainoje slapta kūrė biologinius ginklus. JAV taip pat dresavo paukščius, kad šie perneštų virusus į Rusiją. Dar JAV sukūrė COVID-19 ir valdo laboratorijas Nigerijoje, kuriose davė pradžią šių metų beždžionių raupų protrūkiui. Iš daugybės melagysčių, kurias Kremlius paskleidė nuo karo Ukrainoje pradžios, viena keisčiausių ir ilgiausia gyvuojančių yra kaltinimas Jungtinėms Valstijoms, esą šios vykdo slaptas biologinių tyrimų programas, kurių tikslas – sukelti sumaištį visame pasaulyje.
Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje / „The New York Times“/DANIEL BEREHULAK nuotr.

Jungtinės Valstijos ir kitos šalys tokius kaltinimus atmetė kaip absurdiškus, o Rusija nepateikė jokių įrodymų. Tačiau paskleisti teiginiai ir toliau gyvuoja.

Retkarčiais remiami Kinijos diplomatų ir valstybinės žiniasklaidos, jie kartais randa vietos ir tarptautiniuose naujienų pranešimuose, kurstydami internete sklindančias sąmokslo teorijas.

Praėjusią savaitę Ženevoje Rusija įsakė tarptautiniam forumui, kad jis vėl išplatintų jos nepagrįstus teiginius. Biologinių ginklų konvencija, tarptautinė sutartis, kuri nuo 1975 metų draudžia kurti ir naudoti ginklus, pagamintus iš biologinių toksinų ar virusų, suteikia valstybėms narėms teisę prašyti oficialiai ištirti galimus pažeidimus ir Rusija pirmą kartą per ketvirtį amžiaus pasinaudojo šia teise.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius