-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusijos raketų dislokavimo Kaliningrade planai priklauso nuo JAV

Žiniasklaidoje pasirodę pranešimai, jog Rusija stabdo savo raketų „Iskander“ dislokavimą Kaliningrado srityje, yra klaidinantys, pažymima Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešime, nes Maskva šias raketas dislokuoti planavusi tik tuo atveju, jeigu Vašingtonas vykdys savo Priešraketinės gynybos (PRG) planą Lenkijoje ir Čekijoje.
Rusijos raketiniai kompleksai „Iskander“ bus dislokuoti Lietuvos pašonėje.
Rusijos raketiniai kompleksai „Iskander“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Daugelis žiniasklaidos priemonių, taip pat ir kai kurie politikai bei oficialūs asmenys užsienyje pasigavo temą, kad šių raketinių kompleksų dislokavimas Kaliningrado srityje „stabdomas". Tačiau niekas nieko nestabdo, nes ir stabdyti nėra ko“, – nurodoma URM pranešime.

„Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas kreipimesi į Federalinį Susirinkimą 2008 metų lapkričio 5 dieną minėjo kompleksų „Iskander“ dislokavimą Kaliningrado srityje kaip vieną iš galimų karinių techninių priemonių, kurios būtų taikomos atsakant į JAV pasaulinės raketinės gynybos plano įgyvendinimą“, – aiškinama URM pranešime.

„Jeigu nebus PRG, tai ir „Iskanderų“ Kaliningrado srityje nebus. Jeigu PRG bus įgyvendinama, mes būsime priversti imtis atsakomųjų priemonių“, – komentuojama URM pranešime, paskelbtame ministerijos tinklalapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius