Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos raketų gamintoja skelbia: „Malaizijos lėktuvas numuštas Ukrainos raketa“

Rusijos bendrovė, gaminanti raketų „žemė–oras“ sistemas „Buk“, antradienį pareiškė padariusi išvadą, kad praeitų metų liepą oro bendrovės „Malaysian Airlines“ reiso MH17 laineris buvo numuštas senesnio modelio raketa, kuri nebenaudojama Rusijos kariuomenės, bet kurių dar esama Ukrainos arsenaluose.
„Buk“
„Buk“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Visi 298 tuo laineriu skridę žmonės žuvo, kai jis buvo numuštas virš Ukrainos rytų regiono. Ukraina ir Vakarų šalys įtaria, kad lainerį sunaikino Rusijos gamybos raketa „žemė–oras“, paleista Rusijos pajėgų arba tą regioną kontroliuojančių prorusiškų separatistų.

Valstybinio konsorciumo „Almaz-Antej“ generalinio direktoriaus patarėjas Michailas Malyševskis sakė per spaudos konferenciją, kad katastrofos priežasčių analizė buvo atlikta remiantis viešai prieinamomis lainerio nuolaužų nuotraukomis. Pasak jo, lėktuvo dalyse skeveldrų pramuštos skylės atitinka konkrečią „Buk“ raketą ir jos kovinę galvutę.

Skirtingų „Buk“ modelių raketų kovinės galvutės pripildytos šrapnelio, kuris dalelių pavidalas skiriasi.

Pasak „Almaz-Antej“ direktoriaus Jano Novikovo, Malaizijos lainerio pažeidimai galėjo būti padarytos raketos, kurių esama Ukrainos ginkluotųjų pajėgų arsenale, bet ne Rusijoje.

Pasak „Almaz-Antej“ direktoriaus Jano Novikovo, Malaizijos lainerio pažeidimai galėjo būti padarytos raketos, kurių esama Ukrainos ginkluotųjų pajėgų arsenale, bet ne Rusijoje.

J.Novikovas ir M.Malyševskis tiesiogiai nekaltino Ukrainos numušus tą lėktuvą, bet iš jų pareiškimų buvo galima suprasti, kad jie laikosi tokios prielaidos.

M.Malyševskis taip pat sakė, kad lainerį numušusi raketa veikiausiai buvo paleista ne iš separatistų kontroliuojamo Snižnės miestelio apylinkių, kaip teigė Ukraina ir kai kurie Vakarų šalių ekspertais, o iš kitos vietos, kontroliuotos Kijevo vyriausybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius