Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Rusijos oro atakų – nauji smūgiai Sirijos sukilėliams

Basharo al Assado režimo kariai skelbia su Rusijos aviacijos smūgių parama atsiėmę beveik visą šiaurinę Alepo provincijos teritoriją. Skelbiama, kad šeštadienio kovų metu buvo atsiimti penki kaimai netoli Alepo miesto ir kiti strategiškai svarbūs objektai, rašo rferl.org.
Rusijos oro ataka Sirijoje
Rusijos oro ataka Sirijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sirijos kariuomenė jau priartėjo ir prie gyvybiškai svarbaus kelio, vedančio iš Alepo į centrinę Hamos provinciją. Jo užėmimas sukilėlius atkirstų nuo aprūpinimo jungties.

Šeštadienio kovų metu žuvo 17 sukilėlių ir 8 al Assado režimą palaikantys kovotojai. Su Rusijos pagalba Sirijos vyriausybės kariai šiuo metu kaunasi Alepo, Hamos, Homso ir Latakijos provincijose. Tiesa, šiose Sirijos dalyse nėra „Islamo valstybės“ kovotojų, o vyrauja „al Qaedos“ dukterinė „al Nusra Front“ grupuotė ir kitos sukilėlių grupės.

Nuo Sirijos karo pradžios 2011 metais jau žuvo beveik 250 000 žmonių.

Iranas žada karinę pagalbą, bet ne karius

Irano užsienio reikalų viceministras Hosseinas Amiras Abdollahianas patvirtino, kad Sirijoje nėra Irano revolucinės armijos karių, taip paneigdamas JAV pareigūnų pranešimus, kad prie al Assado pajėgų prisijungė ir apie du tūkstančius iraniečių.

„Mes esame išsiuntė karo instruktorius į Siriją ir Iraką šių šalių prašymu“, – teigė H.A.Abdollahianas, pabrėždamas, kad jie nedalyvauja kariniuose veiksmuose.

„Mes ketiname intensyvinti savo paramą Sirijos vyriausybei, tačiau ne kariais, o patarimais kovoje su terorizmu“, – aiškino diplomatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius