Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos ryšių reguliatorius užblokavo naująjį opozicionieriaus A.Navalno tinklalapį

Rusijos ryšių priežiūros tarnyba „Roskomnadzor“ teismo leidimu dėl privačių duomenų saugojimo taisyklių pažeidimų užblokavo vieną iš opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno tinklapių, penktadienį pranešė šios institucijos atstovas Vadimas Ampelonskis.
Aleksejus Navalnas
Aleksejus Navalnas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Kreipėmės į Maskvos Tagankos rajono teismą... ir šiandien įtraukėme šį tinklapį į piliečių asmeninių duomenų teisių pažeidėjų registrą“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė V. Ampelonskis.

Ji pabrėžė, kad svetainei „2019.vote“ iškeltas ieškinys yra įprasta praktika tokiose bylose.

Pasak V.Ampelonskio, lapkričio pabaigoje „Roskomnadzor“ sulaukė vartotojų skundų, kad tinklapis esą netinkamai tvarko jų privačius duomenis. Jis pridūrė, kad jo institucija patikrino svetainę ir aptiko didelių pažeidimų.

„Iš jų pagrindiniai – kad svetainėje neskelbiama konfidencialumo politika, o susitikimo tvarkyti asmeninius duomenis forma neatitinka įstatymu nustatytų reikalavimų“, – nurodė „Roskomnadzor“ atstovas.

„Be to, yra pagrindo manyti, kad Rusijos gyventojų asmeninių duomenų bazės saugomos kitos valstybės teritorijoje“, – tęsė jis.

V.Ampelonskis taip pat informavo, kad gruodžio 14-ąją Maskvos teismas išsamiai išnagrinės šios svetainės operatorei iškeltą ieškinį.

Tinklapis „2019.vote“ skirtas naujajam A. Navalno projektui „Protingas balsavimas“. Šia iniciatyva opozicionierius ragina rinkėjus per rinkimus palaikyti kandidatus, nepriklausančius valdančiajai partijai „Vieningoji Rusija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius