Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos Sachalino salos gubernatorius suimtas kyšininkavimo byloje

Rusijos Tolimųjų Rytų Sachalino salos gubernatorius buvo suimtas dėl įtariamo stambaus kyšio paėmimo, trečiadienį pranešė retą kyšininkavimo tyrimą prieš aukšto rango pareigūnus pradėję tyrėjai.
Aleksandras Chorošavinas
Aleksandras Chorošavinas / „Twitter“ nuotr.

Ilgametis Ramiojo vandenyno salos gubernatorius 55 metų Aleksandras Chorošavinas buvo areštuotas su keliais kitais pareigūnais už „ypač didelio kyšio paėmimą“, sakoma Tyrimų komiteto pareiškime.

Atokioje Sachalino saloje vykdomi daugiamilijardiniai naftos ir dujų projektai su didžiausiomis tarptautinėmis kompanijomis, tokiomis kaip „Exxon“ ir „Shell“.

Nors Maskva jau seniai paskelbė karą korupcijai, įsišaknijusiai visuose valdžios lygmenyse, baudžiamieji tyrimai dėl aukšto rango pareigūnų pasitaiko itin retai.

Pasak Tyrimų komiteto, A.Chorošavino ir dar trijų įtariamų jo bendrininkų suėmimas yra vyriausybės ryžto išnaikinti korupciją ženklas.

„Niekas nebuvo ir nebus nepaliečiamas“, – pareiškė jis.

„Niekas nebuvo ir nebus nepaliečiamas“, – pareiškė jis.

Tyrėjai, kuriems padeda FSB federaliniai saugumo agentai, atliko 10 kratų saloje ir dar penkias kituose A.Chorošavinui priklausančiuose namuose, taip pat ir Maskvoje.

Maskvos bute rastos ir „konfiskuotos didelės pinigų sumos rubliais ir užsienio valiutomis, didelis skaičius juvelyrinių dirbinių ir brangių laikrodžių bei mobiliųjų telefonų“, nurodoma pranešime, remiantis kuriuo, kratos dar tebesitęsė.

2007 metais Sachalino gubernatoriumi tapęs A.Chorošavinas buvo perkeltas į Maskvą, kur teismas nuspręs, ar tyrimo metu jam bus skirtas kardomasis kalinimas. Jam gresia iki 15 metų laisvės atėmimo bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius