-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 31 /22:41

Rusijos samdiniai planuoja į nelaisvę paimtus Ukrainos karius teisti Rusijoje

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos taryba paviešino teroristų pokalbį. Jis atskleidžia, kad į nelaisvę paimtus Ukrainos karius rengiamasi išvežti į Rusiją ir iškelti jiems bylas.
Paviešintas teroristų pokalbis atskleidžia žiaurius jų planus į apsuptį patekusiems Ukrainos kariams.
Paviešintas teroristų pokalbis atskleidžia žiaurius jų planus į apsuptį patekusiems Ukrainos kariams. / Stop kadras

Pokalbio įrašą rasite čia.

Kaip skelbia naujienų agentūra „Unian“, pokalbis atskleidžia, kad teroristai planuoja Donecke įkurti tardymo izoliatorių, kuriame į nelaisvę paimti Ukrainos kariai bus verčiami prisipažinti, o vėliau jie bus vežami į Rusiją, kur bus „suimami“ už tai, kad esą neteisėtai kirto valstybinės sieną. Galiausiai planuojami parodomieji teisminiai procesai, – skelbia TSN.ua.

Pokalbis atskleidžia, kad teroristai planuoja Donecke įkurti tardymo izoliatorių, kuriame į nelaisvę paimti Ukrainos kariai bus verčiami prisipažinti, o vėliau jie bus vežami į Rusiją, kur bus „suimami“ už tai, kad esą neteisėtai kirto valstybinės sieną.

Visa tai buvo teigiama šeštadienį telefonu kalbantis vadinamosios Naujosios Rusijos koordinacinio pagalbos teikimo centro vadovui Maskvoje Aleksejui Markovui ir Apsišaukėliškos „Donecko liaudies respublikos“ „premjerui“ Aleksandrui Zacharčenkai.

Minėtų pokalbių įrašai paviešinti sekmadienį Kijeve per surengtą spaudos konferenciją. Įrašus paviešino Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos atstovas spaudai Andrejus Lysenka, – praneša TSN.ua. 

Perimtame pokalbyje A.Markovas teigė, kad Vakarų valstybės netrukus turės pripažinti vadinamąsias „Donecko liaudies“ ir „Luhansko liaudies“ „respublikas“ kaip teroristines organizacijas. Taigi, tuo pačiu visos valstybės ir pavieniai asmenys, kurie jiems padės, sulauks sankcijų.

„Rusijos Federacijos valdžios tikslas artimiausiu metu – surinkti dokumentus (nuotraukas ir vaizdo įrašus) bei Naujosios Rusijos karo belaisvių liudijimus. Kalbėjau su žmonėmis iš mano tautiečių tiriamojo komiteto. Jie prašė su „Donecko liaudies respublika“ suderėti dėl trijų dalykų“, – albėjo A.Zacharčenka.

Pirmiausia, Donbaso teritorijoje Rusijos Federacijos tiriamojo komiteto darbuotojai ketina apklausti Ukrainos karius, kuriuos teroristai laikė nelaisvėje. Po apklausų juos ketinama išvežti į Rusiją ir ten jie būtų „sulaikyti“, o vėliau būtų surengti parodomieji teisminiai procesai dėl neteisėto sienos kirtimo.

„Antras dalykas. Jie primygtinai prašo surinkti visą įmanomą informaciją apie Rusijos Federacijos piliečius, kurie kovoja Ukrainos pusėje. Dėl minėtų piliečių buvo nurodyta pradėti aktyvią operatyvinę veiklą. Pirmieji suėmimai jau įvyko Maskvoje ir Sankt Peterburge. Dabar reikia palikti juos visiškai be jokios paramos, bent jau Rusijoje“, – sakė A.Markovas.

Taip pat kalbėta apie tai, kad Rusija yra pasiruošusi neoficialiai į Donbasą pasiųsti keletą patyrusių Rusijos tiriamojo komiteto darbuotojų.

Koordinatorius A.Makarovas A.Zacharčenkai telefonu sakė, kad jis jau turėjo laiko pasikalbėti su „Klounu“. Pastarajam esą patiko ši idėja. A.Zacharčenka paklausė, su kuo kalbėjo A.Makarovas. Jis teigė, kas su „Caru“.

„Taip Naujosios Rusijos tyrėjams būtų pagelbėta, rengiant apklausas ir vykdant visą operatyvinę veiklą teritorijoje. Vis dėlto su sąlyga, žinoma, kad tai negali vykti kažkur šalia fronto linijos. Geriausia būtų, jeigu Naujosios Rusijos valdžia suteiktų nedidelį kambarėlį su nedideliu rūsiu, kuris būtų skirtas laikinai ypač įdomiems karo belaisviams laikyti. Žmonės iš Rusijos tiriamojo komiteto yra pasiruošę suteikti tokią pagalbą: logistikos, padėti vykdyti karo belaisvių „filtravimą“ ir galbūt, pasikonsultavę su Naujosios Rusijos valdžia, dalis šių karo belaisvių galėtų „netyčia“ atsirasti Rusijos teritorijoje, kurioje būtų „suimti“ dėl to, kad neteisėtai kirto sieną“, – kalbėjo A.Makarovas.

Koordinatorius A.Makarovas A.Zacharčenkai telefonu sakė, kad jis jau turėjo laiko pasikalbėti su „Klounu“. Pastarajam esą patiko ši idėja. A.Zacharčenka paklausė, su kuo kalbėjo A.Makarovas. Jis teigė, kas su „Caru“.

Toliau vyrai susitarė, kad Rusijos tiriamojo komiteto darbuotojai atvyks į Ukrainos pasienį (šalia Zuhreso, Donecko sritis). Tuomet juos ten sutiks teroristai ir nugabens į Donecką.

Naujienų agentūra primena, kad prorusiški teroristai Donbase siautėja jau penkis mėnesius iš eilės – tiek laiko Rytų Ukrainoje tęsiasi ir Antiteroristinė operacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius