Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos saugumo pajėgos nukovė keturis islamistus

Rusijos saugumo pajėgos šeštadienį nukovė keturis islamistus kovotojus, siejamus su nuosaikių pažiūrų imamo nužudymu praėjusį mėnesį Šiaurės Kaukaze, pranešė Nacionalinis antiteroristinis komitetas.
Rusijos pareigūnas
Rusijos pareigūnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Islamas Rusija

Tie kovotojai žuvo per susišaudymą su saugumo pajėgomis Chasavjurto rajone Dagestano respublikoje, besiribojančioje su Čečėnija, sakoma komiteto pranešime.

Vienas Federalinės saugumo tarnybos (FSB) specialiųjų pajėgų narys buvo sužeistas per susirėmimą miškuose netoli Kurušo kaimo, nurodė komitetas.

Nustatyta, kad nukauti sukilėliai yra „susiję su rugsėjį įvykdytu nužudymu“, kurio auka tapo tos gyvenvietės 34 metų imamas Magomedas Chidirovas, kurį kaukėti vyrai nušovė einantį į rytines pamaldas.

M.Chidirovas buvo žinomas kaip nuosaikaus tradicinio islamo pamokslininkas, daręs didelę įtaką vietos jaunimui ir perspėdavęs neprisidėti prie džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“.

M.Chidirovas buvo žinomas kaip nuosaikaus tradicinio islamo pamokslininkas, daręs didelę įtaką vietos jaunimui ir perspėdavęs neprisidėti prie džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“.

Dagestane aktyviai veikia islamo ekstremistai, o nuosaikūs pamokslininkai dažnai puldinėjami ir kituose Šiaurės Kaukazo regionuose.

Šiaurės Kaukazo islamistai anksčiau susivienijo į „Kaukazo Emyrato“ organizaciją, bet dabar vis daugiau jų pereina į „Islamo valstybę“, birželį įkūrusią savo padalinį šiame regione.

Tarptautinės teroristų organizacijos „al Qaeda“ padalinys Sirijoje „al Nusra Front“ šią savaitę paragino Šiaurės Kaukazo džihadistus rengti atakas Rusijoje, keršti už Maskvos pradėtą karo aviacijos kampaniją Sirijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius