-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 05 29 /13:24

Rusijos Sibire dingęs sraigtasparnis rastas nukritęs miške, juo skridę žmonės – gyvi

Rusijos pietrytiniame Užbaikalės krašte dingęs sraigtasparnis Mi-2 buvo rastas nukritęs miške, bet visi trys juo skridę žmonės išsigelbėjo, antradienį pranešė pareigūnai.
Sraigtasparnis Mi-2
Sraigtasparnis Mi-2 / Vikipedijos nuotr.

„Sraigtasparnis atliko priverstinį nusileidimą. Visi gyvi, sraigtasparnio būklė kol kas neaiški“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Sochondos biosferos rezervato, virš kurio skrido orlaivis, direktorius Viktoras Jašnovas.

Antradienį ryte buvo paskelbta, kad apie 10 val. vietos (4 val. Lietuvos) laiku nutrūko ryšys su sraigtasparniu, pakilusiu skristi į rezervatą su Mongolija besiribojančiame Kyros rajone, esančiame maždaug 4,8 tūkst. km į pietryčius nuo Maskvos. Orlaivyje buvo du šios saugomos teritorijos darbuotojai ir pilotas.

Aplinkos ministerija nurodė, kad sraigtasparnis skraidino medžiagas apžvalgos aikštelės, skirtos laukinių gyvūnų stebėjimams, statybai.

„Miškininkai aptiko dingusį DOSAAF (Savanoriškosios draugijos armijai, aviacijai ir laivynui remti) sraigtasparnį miškingoje vietovėje Kyros rajone. Pagal pirminius duomenis, jame buvę trys žmonės nenukentėjo“, – vienas ministerijos atstovas sakė „Interfax“.

Vienas Nepaprastųjų situacijų ministerijos pareigūnas nurodė, kad orlaivis sudegė.

„Ore sugedo sraigtasparnio variklis. Jis atliko kietą nusileidimą ir užsidegė. Tačiau įgulai pavyko išsigelbėti. Visi trys žmonės – gyvi“, – pareigūnas sakė „Interfax“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius