-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos Sibire surengta akcijų A.Navalnui palaikyti, sulaikyta per 200 žmonių

Rusijos Sibiro miestuose trečiadienį surengta akcijų kalinamam Kremliaus kritikui Aleksejui Navalnui palaikyti, pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentai.
Aleksejaus Navalno rėmėjai Omske
Aleksejaus Navalno rėmėjai Omske / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

A.Navalno komanda, kuri nuogąstauja, kad garsiausio Kremliaus kritiko gyvybei kalėjime iškilęs rimtas pavojus, trečiadienį kvietė žmones į protestus maždaug 100 Rusijos miestų.

Nepriklausoma aktyvistų areštus stebinti grupė „OVD-Info“ pranešė, kad iki 17 val. 50 min. Lietuvos laiku visoje Rusijoje sulaikyta 218 žmonių.

VIDEO: Kol V.Putinas skaitys metinį pranešimą, A.Navalno šalininkai protestuos visoje Rusijoje

Opozicionieriaus padėjėjai anksčiau paskelbė, kad Rusijos policija trečiadienį ryte atliko kratas A.Navalno biuruose Sankt Peterburge ir sulaikė jo bendražygę Liubov Sobol bei atstovę Kirą Jarmyš.

Kaip praneša nepriklausomas naujienų portalas „Meduza“, kol kas daugiausia žmonių susirinko į akcijas Novosibirske ir Irkutske.

Teisėsaugos organų vertinimu, į mitingą Novosibirsko centrinėje miesto aikštėje susirinko apie 800 žmonių. Tuo metu Sibiro federalinės apygardos, kurioje įsikūręs šis miestas, portalas taiga.info praneša, kad į akciją susirinko apie 4 tūkst. žmonių.

Irkutsko administracijos spaudos tarnyba sakė, kad, preliminariais duomenimis, į akciją šiame mieste susirinko maždaug 500 žmonių; taiga.info vertinimu – 2 000.

Protestai sostinėje Maskvoje ir antrame didžiausiame Sankt Peterburgo mieste turi prasidėti 19 val. Lietuvos laiku.

Maskvoje netoli Kremliaus esanti Maniežo aikštė buvo atitverta, miesto centre buvo dešimtys policijos furgonų ir automobilių, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas.

A.Navalno bendražygių tviteryje paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti protestuotojai centrinėse didžiųjų miestų aikštėse, skanduojantys šūkius „Putinas – žudikas“ ir „Šalin carą!“.

Protestuotojai kaltina pareigūnus pažeidžiant žmogaus teises ir teigė, kad A. Navalnas atsidūrė už grotų kerštaujant jam už pasisakymus.

„Jis bandė kalbėti apie beteisiškumą, kurį vykdo vyriausybė“, – naujienų agentūrai AFP Vladivostoke sakė geležinkelio darbuotojas Vadimas Sobolevas.

A.Navalno įsteigto Kovos su korupcija fondo (FBK), kurį prokurorai siekia pripažinti „ekstremistine“ organizacija, nariai teigė, kad trečiadienio mitingai gali būti paskutinieji Rusijos protestai per ateinančius metus.

Kovo 31 dieną A. Navalnas paskelbė bado streiką, reikalaudamas tinkamo gydymo dėl nugaros skausmų bei kojų ir rankų tirpimo.

Šeštadienį 44 metų opozicionieriaus gydytojai įspėjo, kad jis „bet kurią akimirką“ gali patirti širdies smūgį, nes jo sveikatos būklė sparčiai blogėja.

Rusijos kalėjimų tarnyba, kuri kelis kartus neleido A.Navalno gydytojams jo aplankyti, pirmadienį perkėlė jį iš Pokrovo pataisos kolonijos Vladimiro srityje į ligoninę kitoje kolonijoje tame pačiame regione, esančiame maždaug 100 km į rytus nuo Maskvos.

Policija įspėjo nedalyvauti „neteisėtuose“ trečiadienio mitinguose. Anksčiau šiais metais per antivyriausybines demonstracijas šalyje buvo areštuota tūkstančiai žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius