Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos slaptosios tarnybos galėjo įvykdyti egzekucijas Malaizijos lėktuvą numušusiems kariams

Malaizijos avialinijų lėktuvą MH17 tikriausiai numušė Rusijos kariai, iš „Buk“ sistemos paleidę raketą žemė-oras. Prie tokių išvadų linksta tyrėjai, tačiau jie nuogąstauja, kad orlaivį numušusių karių nepavyks surasti – Rusijos specialiosios tarnybos tikriausiai tuo pasirūpino. Tai Nyderlandų valstybiniam transliuotojui NOS atskleidė šaltiniai, susiję su tyrimu.
Numušto „Malaysia Airlines“ lėktuvo nuolaužos Donecke, Ukrainoje.
Numušto „Malaysia Airlines“ lėktuvo nuolaužos Donecke, Ukrainoje. / „Scanpix“/„Anadolu Ajansi“ nuotr.

Olandų vadovaujama tyrimo komanda linksta prie išvadų, kad „Boeing 777“ virš Rytų Ukrainos praėjusią vasarą buvo numuštas raketa iš teroristų kontroliuojamos teritorijos. Labai tikėtina, kad tą padarė Rusijos kariai, skelbia „The Daily Mail“.

„Šaltiniai mano, kad šie žmonės arba pasikeitė savo tapatybes, arba jiems Rusijos slaptoji tarnyba įvykdė egzekucijas, kad viską nuslėptų“, – sakė olandų žurnalistas Robertas Basas. 

Jo teigimu, tyrėjams neįmanoma atsekti žmonių, kurie paleido raketą. „Deja, galų gale tikriausiai nebus jokio teismo – tik tyrimo rezultatų ataskaita“, – teigė jis.

Su tyrimu susiję šaltiniai taip pat skundėsi žurnalistui, kad jiems tenka nuolat kovoti su atkakliais Rusijos slaptųjų tarnybų bandymais įsilaužti į jų kompiuterines sistemas ar įdiegti šnipinėjimo įrangą išmaniuosiuose telefonuose. Visi kompiuteriai ir telefonai, kuriais tyrėjai naudojosi Rytų Ukrainoje, buvo užkrėsti šnipinėjančiomis programomis. NOS reportaže teigiama, kad net pareigūnų namų įrenginiuose buvo jų rasta. 

Tyrėjai savo išvadas žada paskelbti ne anksčiau nei spalio mėnesį, tačiau NOS teigia besiremiantys keliais skirtingais šaltiniais policijoje ir tyrėjų komandoje.

Anot jų, visi įrodymai rodo į vieną pusę – kad katastrofą, kurios metu žuvo beveik 300 žmonių, įvykdė Rusijos kariai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius