Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos specialiosios pajėgos padeda Sirijos vyriausybės daliniams, atakuojantiems Deir az Zorą

Rusijos gynybos ministerija ketvirtadienį pranešė, kad jos specialiosios pajėgos padeda Sirijos vyriausybės pajėgoms kautis su džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojais per operaciją strategiškai svarbiame Deir az Zoro mieste.
Sirijos karys netoli Deir az Zoro
Sirų karys netoli Deir az Zoro / Sputnik
Temos: 2 Rusija Sirija

Vyriausybės pajėgos varžosi su JAV palaikomomis Sirijos demokratinėmis pajėgomis (SDF), siekdamos išvaduoti didžiausią rytinio regiono miestą.

Pastarąsias dvi savaites vyriausybės pajėgos, palaikomos Rusijos aviacijos ir Irano remiamų sukarintų grupuočių kovotojų, užėmė didžiąją Deir az Zoro dalį ir persikėlė kitapus Eufrato upės, kur kovoja SDF.

Rusijos gynybos ministerijos pranešime sakoma, kad šalies specialiosios pajėgos buvo pasiųstos padėti Sirijos vyriausybės pajėgoms, įsitraukusioms į susirėmimus su IS prie Deir az Zoro.

Ministerija pridūrė, kad per Sirijos vyriausybės pajėgų puolimą trečiadienio vakarą buvo užimti du kaimai Eufrato vakarų krante.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius