-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos teisėsauga priversta atsiprašyti išdavyste apkaltintos daugiavaikės mamos

Rusijos teisėsauga išplatino atsiprašymą, skirtą Svetlanai Davydovai. Ši moteris paskambino Ukrainos ambasadai Rusijoje ir pranešė apie Rusijos karinių dalinių judėjimą link Ukrainos, skelbia rferl.org.
Svetlana Davydova su vaikais
Svetlana Davydova su vaikais / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos radijo stotis „Echo Moskvy“ paviešino atsiprašymo kopiją. Skelbiama, kad tokį atsiprašymą išplatino buvę S.Davydovos kaltintojai.

„Aš pareišku viešą atsiprašymą valstybės vardu dėl žalos, kurią jūs patyrėte baudžiamojo persekiojimo metu“, – sakoma laiške, kurį balandžio 6-ąją pasirašė generalinis prokuroras Jurijus Čaika.

S.Davydova buvo sulaikyta sausio 21 dieną Viazmos mieste, savo namuose, kur gyvena su vyru ir septyniais vaikais (viena iš jų – ką tik gimusi dukra).

Artimųjų ir pareigūnų teigimu, S.Davydova 2014-ųjų balandžio mėnesį skambino į Ukrainos ambasadą ir perspėjo apie link jos teritorijos iš karinių bazių pajudėjusius karius.

Po visuomenės nepasitenkinimo dėl daugiavaikės motinos arešto, vasario 3-ąją ji buvo paleista į laisvę, o dar po mėnesio buvo panaikinti ir kaltinimai tėvynės išdavyste. „Jie mano šeimą vadino išdavikais ir šnipais“, – pasakojo netoli karinių dalinių bazių gyvenanti S.Davydova.

„Manau, kad tai ne tik tyrėjų, bet ir tų, kurie pylė purvą ant manęs, atsiprašymas“, – teigė moteris. Ji taip pat dėkojo tiems, kurie kovoja už demokratines vertybes, sąžinės laisvę ir nekaltumo prezumpciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius