Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos teismas nurodė persvarstyti nuosprendžius „Pussy Riot“ narėms

Rusijos Aukščiausiasis Teismas nurodė persvarstyti nuosprendžius dviem pankgrupės „Pussy Riot“ narėms, kurios po trijų mėnesių jau turėtų išeiti iš kalėjimo.
„Pussy Riot“ grupės narė Marija Aliochina
„Pussy Riot“ grupės narė Marija Aliochina / „Scanpix“ nuotr.

Aukščiausios instancijos teismas ketvirtadienį paskelbė, kad išnagrinėjo kalinamų „Pussy Riot“ narių Marijos Aliochinos ir Nadeždos Tolokonikovos apeliaciją ir nurodė Maskvos teismui, kuris 2012 metų rugpjūtį pasiuntė jas į kalėjimą, persvarstyti kaltės pripažinimo nuosprendžius.

„Pussy Riot“ grupės narė Nadežda Tolokonikova
„Pussy Riot“ grupės narė Nadežda Tolokonikova

Abi moterys atlieka dvejų metų kalėjimo bausmes, skirtas už religinės neapykantos paskatintą chuliganizmą – protesto prieš Kremlių akciją Maskvos Kristaus Išganytojo katedroje.

Likus vos trims mėnesiams iki jų bausmės pabaigos, Aukščiausiasis Teismas nusprendė, kad ta „neapykanta“ niekada taip ir nebuvo įrodyta, o jų, kaip jaunų motinų, turinčių nepilnamečių vaikų, statusas buvo ignoruotas.

„Teismas savo verdikte nepateikė jokių įrodymų, kad N.Tolokonikova ir M.Aliochina veikė iš neapykantos kokiai nors socialinei grupei“, – sakoma Aukščiausiojo Teismo sprendime, kuris buvo paskelbtas jo oficialioje interneto svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius