-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusijos tyrėjai nagrinėja dvi orlaivio Tu–154 gaisro Surguto oro uoste versijas (nuotraukos)

Surguto oro uoste tiriamos dvi pagrindinės orlaivyje Tu–154 sausio 1 d. kilusio gaisro versijos versijos.
Lėktuvo Tu-154 katastrofa Surgute
Lėktuvo Tu-154 katastrofa Surgute / „Scanpix“ nuotr.

„Mes analizuojame dvi pagrindines versijas. Pirmoji – saugumo taisyklių pažeidimas, antroji – orlaivių eksploatacijos taisyklių pažeidimas. Abi versijos šiandien intensyviai tiriamos“, – pirmadienį televizijos kanalui NTV pareiškė Uralo transporto tyrimo valdybos prie Rusijos prokuratūros vadovas Dmitrijus Putincevas.

Tuo tarpu Tarpvalstybinio aviacijos komiteto (TAK) tinklalapyje pranešama, kad lėktuvo Tu–154 avarijos vietoje dirba komisija.

„Turime skrydžio parametrų ir garso savirašių įrašus, juos tiriame. Įvykio metu buvo paleisti visi trys varikliai, tiriama jų būklė“, – sakoma TAK pranešime.

Darbą įvykio vietoje sunkina žema temperatūra. Virš lėktuvo nuolaužų tiesiama apšildoma palapinė, praneša TAK.

Rusijos tyrimo komitetas pranešė, kad gaisro šaltiniui ir priežasčiai nustatyti iš Jekaterinburgo atvyko ekspertas.

„Šiuo metu apžiūrėti žuvusiųjų kūnai, paskirta teismo medicinos ekspertizė. Norėdami nustatyti žuvusiųjų asmenybes tyrėjai ruošiasi atlikti genetinę ekspertizę. Tam laukiama atvykstant žuvusiųjų artimų giminaičių“, – sakoma pranešime, kuris pirmadienį paskelbtas tarnybos tinklalapyje.
Rusijos tyrimo komitetas pažymi, kad šiuo metu tyrėjai apklausia nukentėjusius asmenis, įvykio liudininkus ir lėktuvo ekipažą, taip pat apklausiami Surguto oro uosto darbuotojai ir techninis personalas.

Rusijos generalinės prokuratūros Tyrimo komitetas nurodė, kad Surguto miesto ligoninėse šiuo metu gydomi 28 asmenys, nukentėję per lėktuve įsiplieskusį gaisrą, tarp jų 24 žmonės – su lengvo pobūdžio sužeidimais, trys žmonės – su vidutinio sunkumo sužeidimais, o vieno asmens, patyrusio kvėpavimo takų nudegimus, būklė sunki.

Jau buvo pranešta, kad orlaivyje Tu–154 buvo 116 keleivių ir 9 įgulos nariai. Jis turėjo išskristi iš Surguto į Maskvą. Tačiau tuo metu, kai į kilimo ir tūpimo taką nutemptame orlaivyje buvo įjungti varikliai, vienas jų užsidegė, o paskui sprogo vienas kuro bakų. Žuvo trys žmonės, dešimtys hospitalizuoti.

Lėktuvas visiškai sudegė. Rusijos transporto kontrolės valdyba rekomendavo visoms aviacijos kompanijoms atidėti lėktuvų Tu–154 skrydžius.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius