-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos tyrėjai parengė traukinio „Nevskij ekspress“ susprogdinimo tyrimo planą

Rusijoje, operatyvinio štabo posėdyje, sekmadienį buvo parengtas traukinio „Nevskij ekspress“ susprogdinimo Tverės srityje tyrimo planas.
Traukinio Maskva – Peterburgas avarija
Traukinio Maskva – Peterburgas avarija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Traukinys

Operatyvinio štabo posėdyje, kurį vedė Tyrimų komiteto prie RF prokuratūros pirmininkas Aleksandras Bastyrkinas, buvo apibendrinti operatyvinės tyrimo grupės pirmosios darbo paros rezultatai ir išnagrinėta tyrėjų, kriminalistų ir operatyvinių darbuotojų surinkta medžiaga.

Tyrėjų nuomone, penktadienio vakarą įvykusios katastrofos priežastis buvo teroro aktas. Federalinės saugumo tarnybos direktorius Aleksandras Bortnikovas šeštadienį informavo šalies prezidentą Dmitrijų Medvedevą, kad „Nevskij ekspress“ katastrofos priežastis buvo savadarbio sprogdinimo įtaiso, kurio galingumas prilygo 7 kg trotilo, sprogimas.

Į Maskvos, Sankt Peterburgo, Tverės ir Žemutinio Naugardo sričių ligonines iš viso buvo atvežtas 81 nukentėjusysis. 20 sužeistųjų atgabeno Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos sraigtasparniai, agentūrai „Interfax“ sekmadienio rytą pranešė RF NSM informacijos valdyba.
26 žuvusiųjų kūnai yra Tverės centrinės ligoninės morge, kur vyksta jų atpažinimas, pranešė spaudos tarnyba.

Keleivinių traukinių eismas maršrutu Maskva–Sankt Peterburgas, sustojęs po „Nevskij ekspress“ katastrofos, sekmadienio rytą vėl vyksta įprastu režimu, pranešė Rusijos geležinkelių bendrovė.

Sprogimas traukinyje „Nevskij ekspress“ nugriaudėjo penktadienio vakarą apie 22 val. Maskvos laiku, netoli Jerzovkos gyvenvietės, maždaug už vieno kilometro nuo Žemutinio Naugardo ir Tverės sričių administracinės ribos. Naujausiais duomenimis, 26 žmonės žuvo, dar 96 buvo sužeisti, o maždaug 18 žmonių likimas kol kas nežinomas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius