Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos tyrėjai patvirtino: teroro ataką surengė jaunas kirgizas

Rusijos Tyrimų komitetas (RTK) antradienį oficialiai įvardijo savižudį mirtininką, susisprogdinusį Sankt Peterburgo metropoliteno vagone; taip pat nurodyta, kad jis buvo padėjęs ir antrą sprogmenį, kurį aptiko ir nukenksmino pareigūnai.
Akbardžonas Džalilovas
Akbardžonas Džalilovas

„Tyrimu nustatytas vyras, detonavęs bombą Sankt Peterburgo metro vagone. Tai Akbaržonas Džalilovas“, – sakoma RTK pranešime bei nurodoma apie jo paliktas genetines žymes ant kito sprogmens.

„Ekspertai kriminalistikai aptiko genetinius Džalilovo pėdsakus ant antro sprogstamojo įtaiso, kurį pavyko nukenksminti stotyje „Sukilimo aikštė“ (Ploščiad Vosstanija), kur buvo tas sprogstamasis įtaisas“, – sakė RTK atstovė Svetlana Petrenko antradienį naujienų agentūrai „Interfax“.

Pasak jos, genetinė ekspertizė ir vaizdo stebėjimo kamerų medžiaga leidžia tyrėjams teigti, kad „būtent tas teroro akto vagone vykdytojas (anksčiau) paliko krepšį su sprogstamuoju įtaisu metro stotyje „Sukilimo aikštė“; jis vėliau susisprogdino traukinyje tarp stočių „Šieno aikštė“ (Sennaja Ploščiad) ir „Technologijos instituto“ (Technologičeskij Institut)“. Bombos galingumas įvertintas 1 kg trotilo.

S.Petrenko patvirtino, kad, tyrėjų duomenimis, 1995 metais gimęs A.Džalilovas ir yra tas teroristas, susisprogdinęs metropoliteno vagone.

Per sprogimą balandžio 3 dieną žuvo 14 žmonių, nukentėjo apie 50.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius