Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos ultranacionalistų gaujos lyderio laukia kalėjimas iki gyvos galvos

Rusijos ultranacionalistų gaujos vadas sulaukė griežtos bausmės dėl penkių žmonių nužudymo bei ekstremistinės, ginkluotos gaujos subūrimo, skelbia dienraštis „Kommersant“.
Ilija Goriačiovas
Ilija Goriačiovas / wikipedia.com nuotr.
Temos: 2 Nužudymas Rusija

Ilija Goriačiovas ir jo pagalbininkas Nikita Tichonovas, kuris jau buvo nuteistas iki gyvos galvos už kitus nusikaltimus, sukūrė organizaciją „BORN“, kuri atakuodavo tautines mažumas ir, kaip įtariama, netgi aktyviai veikė Rytų Ukrainos mūšiuose.

Ši ginkluota grupuotė turėjo remti ir palaikyti I.Goriačiovo suburtą politinę organizaciją „Russky Obraz“. Būtent I.Goriačiovo įsakymu buvo atlikti nužudymai tų, kurie priešinosi jo idėjų sklaidai.

Viena iš garsiausių gaujos aukų – žmogaus teisių gynėjas, advokatas Stanislavas Markelovas, kurio nužudymas, kaip ir tais pačiais metais Maskvoje, miesto centre, nužudytos „Novaya Gazeta“ žurnalistės Anastasijos Baburovos, tapo tarptautiniu skandalu.

I.Goriačiovas neigė kaltinimus, tačiau antradienį teismo verdiktas jam buvo nepalankus. Manoma, kad net ir po apeliacijos jam bus skirta kalėjimo iki gyvos galvos bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius