Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos užsienio reikalų ministras S.Lavrovas vyksta į Izraelį derybų dėl Sirijos 

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ir Generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas pirmadienį atvyksta į Izraelį derybų dėl konflikto kaimyninėje Sirijoje, pranešė Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu.
Sergejus Lavrovas
Sergejus Lavrovas / „Sputnik“ nuotr.

Prasidedant vyriausybės posėdžiui B.Netanyahu sakė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tokio susitikimo paprašė per pokalbį su juo, įvykusį prieš kelias dienas.

„Aptarsime regiono problemas, visų pirma, situaciją Sirijoje“, – sakė B.Netanyahu, kurį citavo radijas „Arutz Sheva“.

Abu lyderiai pastaraisiais mėnesiais surengė virtinę diskusijų dėl Sirijos konflikto ir Irano karinio dalyvavimo šioje šalyje, kuriam Izraelis nepritaria.

Rusija, JAV ir Jordanija užtikrina ugnies nutraukimą deeskalavimo zonoje Sirijos pietvakariuose. Taip pat aktyviai dalyvauja Izraelis, siekiantis, kad nuo jo sienos Golano Aukštumose būtų atitrauktos proiranietiškos ginkluotos grupuotės.

Kaip pranešė žiniasklaida, Izraelis taip pat nori, kad Sirijos pietuose dislokuojant vyriausybines pajėgas į demilitarizuotą zoną Golano Aukštumose nepatektų Sirijos armijos technikos ir karių.

Sekmadienį Izraelio kariuomenė paskelbė evakavusi kelis šimtus Sirijos civilinių gelbėtojų organizacijos „Baltieji šalmai“ narių iš pasienio zonos ir perkėlusi juos į Jordaniją. Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad ši operacija buvo derinama ir su Rusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius