Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos Valstybės Dūma svarstys, ar pakeisti konstituciją ir leisti V.Putinui vėl dalyvauti rinkimuose – 2024 metais

Rusijoje patyliukais skambėjusios mintys, esą prezidentas Vladimiras Putinas šalį gali valdyti iki pat savo mirties, gali virsti pranašiškomis. Valstybės Dūma gali svarstyti pasiūlymą pakeisti šalies konstituciją taip, kad Rusijos prezidentas galėtų valdyti ne dvi, o tris iš eilės kadencijas, skelbia „Meduza“.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Tokį pasiūlymą dėl konstitucinės pataisos pateikė Ramzano Kadyrovo vadovaujamos Čečėnijos parlamentas. R.Kadyrovas laikomas vienu artimiausių V.Putino sąjungininkų.

Kitaip tariant, Čečėnijos įstatymų leidėjai nori, kad V.Putinas vėl siektų perrinkimo 2024 metais – kad jam nereikėtų žaisti demokratijos kaip 2008-aisiais, kai V.Putinas ketverių metų laikotarpiui užleido prezidento postą Dmitrijui Medvedevui, kuris dabar yra premjeras.

„Scanpix“ nuotr./Dmitrijus Medvedevas
„Scanpix“ nuotr./Dmitrijus Medvedevas

Tačiau kokie čečėnų argumentai? Anot Čečėnijos parlamentarų, Rusijai reikia ilgiau dirbančių lyderių – dėl „šalies dabartinės vystymosi stadijos“.

Esą leidimas dirbti tris kadencijas iš eilės išlaikytų „pasiektą sociopolitinį stabilumą“ ir nepakenktų demokratiniams principams.

„Pataisa leistų žmonėms patiems spręsti Rusijos ateitį“, – rašoma paaiškinime prie pateikto konstitucinės pataisos juodraščio.

Kol kas neaišku, ar Valstybės Dūma imsis svarstyti šį pasiūlymą. Po reformų, patvirtintų prezidentu dirbant D.Medvedevui, Rusijos prezidento kadencija šiuo metu trunka šešerius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius