-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusijos VRM vadovas pataria gyventojams „duoti atgal“ milicijai

Rusijos vidaus reikalų ministerijos vadovas priminė piliečiams jų teisę gintis, patardamas „duoti atgal“ net milicininkams, kurių agresyvumas seniai baugina visuomenę.
Rusijos milicininkai
Rusijos milicininkai / „Scanpix“ nuotr.

Tai VRM vadovas Rašidas Nurgalijevas pareiškė ketvirtadienį susitikęs su milicijos mokyklos kariūnais Ypatingosios paskirties milicijos būrio (OMON) bazėje „Zubr“ Pamaskvyje.

„Tu turi omenyje, ar gali pilietis duoti atgal, kai jį užpuola milicininkas?“ – perklausė ministras vieną kariūnų, kuris priminė, kad padažnėjo atvejų, kai milicininkai užpuola gyventojus.

„Jeigu yra užpuolimas, turi būti būtinoji gintis“, – patvirtino R.Nurgalijevas, kurį cituoja Rusijos informacijos agentūros.

„Mes visi lygūs, o piliečiai lygūs dvigubai“, – pridūrė jis.

Garsus juristas Genris Reznikas VRM vadovo žodžius pavadino teisingais, bet įspėjo apie galimus „dramatiškus padarinius“ piliečiams, kurie vis dėlto nuspręs pasinaudoti teise į savigyną.

Garsus juristas Genris Reznikas pavadino VRM vadovo žodžius teisingais, bet įspėjo apie galimus „dramatiškus padarinius“ piliečiams, kurie vis dėlto nuspręs pasinaudoti teise į savigyną.Vidaus reikalų ministro pavaduotojas Nikolajus Ovčininkovas spalį sakė, kad negali paaiškinti „neracionalaus“ žmones užpuolančių milicininkų elgesio. Liūdniausiai pagarsėjo majoras Denisas Jevsiukovas, balandį nušovęs kelis žmones sostinės prekybos centre.

Opozicija jau seniai reikalauja, kad prezidentas ir Vyriausybė imtųsi kardinalių milicijos reformų.

Neseniai prie šio raginimo prisidėjo valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ atstovas advokatas Andrejus Makarovas. Jis pasiūlė tiesiog naikinti „ydingą VRM sistemą“ ir kurti naują struktūrą. Partijos kolegos šį pareiškimą pavadino A.Makarovo asmenine nuomone.

Pastaruoju metu internete pasirodė nemažai milicijos karininkų ir prokuratūros viduriniosios grandies atstovų atsiliepimų, kuriuose jie kaltino viršininkus korupcija ir bylų klastojimu, siekiant pateikti neva gerus kovos su nusikalstamumu rezultatus.

Nors sulėtėjus ekonomikos augimui sumažėjo biudžeto įplaukos, valstybė žada nemažinti lėšų teisėsaugos institucijoms. Opozicija tai aiškina tuo, kad pamažu smunka Dmitrijaus Medvedevo ir Vladimiro Putino tandemo populiarumas, valdžia siekia neišleisti iš rankų nepasitenkinimo slopinimo įrankių kontrolės.

Rusijos prezidentas D.Medevdevas savo metiniame pranešime Valstybės Susirinkimui nieko nepasakė apie VRM reformą, bet žadėjo didinti atlyginimus milicininkams ir pavadino juos konstitucinės santvarkos atrama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius