-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos žurnalistė pabandė prisiartinti prie paslapties skraiste apgaubtų Vladimiro Putino rūmų Juodosios jūros pakrantėje

Vadinamieji Rusijos premjero Vladimiro Putino rūmai Praskovejevkoje prie Juodosios jūros apaugo mitais.
Skandalingieji „Putino rūmai“ Juodosios jūros pakrantėje
Skandalingieji „Putino rūmai“ Juodosios jūros pakrantėje / RuLeaks.net nuotr.

Intrigą skatina ir Rusijos pasieniečiai, saugantys jūros pakrantėje augančius rūmus ir neteikiantys apie objektą informacijos.

Rusijos žurnalistė iš TV kanalo „Dozdj“ pabandė prasmukti į užslaptintų statybų teritoriją ir savom akim pamatyti, kokie stebuklai vyksta už aukštų tvorų. Tačiau buvo apsaugos išprašyta jos pačios „saugumo sumetimais“.

Žurnalistė apgailestaudama prisipažino, kad, nepaisant visų pasitelktų gudrybių, bandymai patekti į griežtai saugomą teritoriją buvo nesėkmingi. Nieko daugiau, išskyrus stačius jūros kranto šlaitus, aukštas tvoras bei pasieniečius ar apsaugos darbuotojus juodais drabužiais, moteris neišvydo.

Dar daugiau – iš paprastiems turistams neprieinamos teritorijos su kolega žurnalistei teko net keliolika kilometrų klampoti bekele, o ne keliu, kuriuo praleidžiami tik žmonės su specialiais leidimais.

Kaip patekti į „Putino rūmus“

Iš pradžių žurnalistė į šį atokų gamtos kampelį plaukė jūra, valtimi. Paskui ėjo mišku ir nusileido žemyn į paplūdimį. Nes smėlio juosta ties jūra kol kas neatitverta tvora.

„Prieš akis išniro neseniai pastatytas dirbtinis akmenų bangolaužis, po to išvydome didžiulę tvorą. Eidami toliau, radome ir kažką panašaus į kontrolės punktą su vartais . Ant jų kabėjo lentelė, jog įeiti galima tik su leidimais. Ir kad fotografuoti bei filmuoti griežtai draudžiama. Netrukus prisistatė ir pasieniečiai. Jie puolė tikrinti dokumentus. Įkandin pasirodė ir įmonės „Rubin“, šeimininkaujančios šioje teritorijoje, darbuotojai. Juos pavyko nufilmuoti slapta kamera“, – pasakoja korespondentė Ksenija Batanova.

Ksenijos teigimu, įmonės „Rubinas“ vadovo pavaduotojas pareiškė, kad į statybų teritoriją neįleis „jų pačių saugumo vardan“. Pareigūnai atsisakė pateikti informnaciją, kas yra statybų užsakovas ir kokie konkrečiai pastatai yra statomi terotorijoje. Juo labiau neteikė informacijos ir apie viduje tykančius pavojus.

Verslininko laiškas sukėlė įtarimų bangą

(Interviu su verslininku)

Pirmą kartą apie „Putino rūmus“ visuomenė sužinojo 2010 metų gruodį. Tuomet verslininkas Sergejus Kolesnikovas parašė atvirą laišką Vladimirui Putinui. Pasak S.Kolesnikovo, dešimties tūkstančių kvadratinių metrų ploto kompleksas – tai prabangūs rūmai su kazino, sraigtasparnių aikštele, teatru, bažnyčia, sporto kompleksu. Bendra statinio kaina – per milijardą dolerių. Statybas finansuoja kompanija „Rosinvest“. 

Rusijos prezidento kanceliarijos vadovas Vladimiras Kožinas griežtai paneigė, kad Rusijos valdžia kažkaip susijusi su šiomis statybomis. 

Vis dėlto vėliau paaiškėjo, kad prezidento reikalų valdyba 2004 m. šioje vietoje, siekdama pritraukti investuotojus, remontavo poilsio namus „Tuapsė“, nes rinkoje „nebuvo pinigų“.

Šių metų kovą paskelbta informacija, kad vadinamuosius „Putino rūmus“ už 350 mln. dolerių perpirko verslkininkas Aleksandras Ponomarenko. Tačiau viešą laišką rašiusio S.Kolesnikovo nuomone, dėl to niekas nesikeičia, tai tik akių dūmimas.

Beje, prezidentas Dmitrijus Medvedevas neseniai atleido iš darbo kelis valdininkus, susijusius su šio skandalingo objekto statybomis. 

„WikiLeaks“ informacija apie „Putino rūmus“

Nuotraukų galerija

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius