-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 24

Rusijos žurnalistė papasakojo, koks iš tiesų dabar gyvenimas Maskvoje: „Labai sunku neišprotėti“

Žurnalistė Irina Ivanova (vardas ir pavardė pakeista, kad ji būtų apsaugota nuo Vladimiro Putino režimo) Maskvoje gyvena 20 metų – nuo 2003 m., kai atvyko iš Minsko ir įstojo į Maskvos valstybinio universiteto žurnalistikos fakultetą. Per šį laiką ji dirbo įvairiose žiniasklaidos priemonėse. Latvijos leidiniui TVNET Irina papasakojo, kaip pasikeitė gyvenimas Maskvoje po to, kai Rusija pradėjo karą prieš Ukrainą.
Maskva
Maskva / Vida Press nuotr.

15min prenumeratoriams pateikia išskirtinį Irinos pasakojimą, kurį publikavo TVNET leidinys.

-----

Mano draugai Europoje nesupranta, kodėl Rusijoje niekas neprotestuoja prieš karą Ukrainoje. Dabar eiti į mitingą reiškia patekti į kalėjimą. Pastarąjį kartą dideli ar maži protestai prieš karą Rusijoje vyko per pirmąsias invazijos metines. Maskvoje žmonės nešė gėles prie Lesios Ukrainkos paminklo. Turintieji plakatus „Karui – ne“ buvo sulaikyti.

Yra ir daugiau tokių atvejų.

2022 m. kovo mėnesį 32 metų Saša Skočilenko vienoje Sankt Peterburgo parduotuvėje pakeitė kelias kainų etiketes skrajutėmis, kuriose buvo aprašyti Rusijos kariuomenės veiksmai Mariupolyje. Ten buvo parašyta: „Sustabdykite karą! Per pirmąsias tris dienas žuvo 4300 rusų karių“.

Tai pastebėjęs pensininkas pasiskundė. Saša buvo suimtas ir apkaltintas melagingų naujienų apie Rusijos kariuomenę skleidimu.

2023 m. lapkričio 16 d. jis buvo nuteistas septynerius metus kalėti. Jis niekam negrasino, nieko nemušė, net nevaikščiojo į mitingus.

Teisme Saša pabrėžė:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius