-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos žurnalistų protestas: naujienų portale paskelbė antikarinius straipsnius

Gegužės 9 d. rytą vienoje lankomiausių Rusijos naujienų svetainių Lenta.ru buvo paskelbti keli straipsniai, kuriuose griežtai kritikuojamas karas Ukrainoje ir Rusijos valdžios institucijos.

Pavyzdžiui, buvo paskelbti straipsniai su tokiomis antraštėmis: „Rusijos kariuomenė pasirodė esanti vagių ir plėšikų armija“ arba „Vladimiras Putinas tapo apgailėtinu diktatoriumi ir paranojiku“. Keletas straipsnių ir svetainės pagrindinio puslapio ekrano nuotrauka išliko interneto archyve. Jie pasirašyti Lenta.ru darbuotojų vardais.

Visi straipsniai prasidėdavo paneigimu, kad „ši medžiaga nebuvo derinta su vadovybe, o Prezidento administracija už jos paskelbimą suteiks leidiniui žvaigždutes“.

„Mediazonos“ šaltinis Lenta.ru patvirtino, kad tai padarė portalo darbuotojai, pakeisdami tekstą kitose naujienose, kurios jau buvo paskelbtos anksčiau.

Už tai atsakomybę prisiėmė Ekonomikos ir Gyvenamosios aplinkos skyrių vadovas Jegoras Poliakovas ir šių skyrių redaktorė Aleksandra Mirošnikova. „Mediazona“ paskelbtame pareiškime J.Poliakovas teigė, kad ju juo jau pabendravo, todėl jis mano, kad galima sakyti, jog jau nebedirba Lenta.ru.

Jis taip pat patvirtino, kad į svetainę nebuvo įsilaužta, medžiagą paskelbė patys darbuotojai. „Pagrindinė priežastis – sąžinė. Suprantu, kad Rusijos žiniasklaidos erdvė jau seniai susiskaldžiusi į „rankų skėsčiojimo“ segmentus, ir Lenta.ru jiems nepriklauso“, – paaiškino J.Poliakovas ir paragino visus karo priešininkus susivienyti, nepriklausomai nuo pažiūrų.

„Po masinio blokavimo šalyje beveik neliko žiniasklaidos, kurią būtų galima žiūrėti be VPN arba dumscrollingo per televizorių. Turime milžinišką auditoriją, į kurią, be kita ko, įdėjau daug pastangų, todėl su Saša nusprendėme, kad toks pasirodymas būtų vienintelis teisingas dalykas“, – apie pasiruošimą akcijai pasakojo J.Poliakovas ir pridūrė, kad žurnalistai atrinko 40-45 svarbiausias karo aktualijas, kurias nutylėjo Rusijos žiniasklaida.

Lenta.ru dar nepateikė komentarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius