Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 29 /13:54

Rusijos žvalgyba skelbia nustačiusi, kas susprogdino keleivinį lėktuvą Egipte

Rusijos tyrėjai skelbia identifikavę oro uosto darbuotoją, kuris paslėpė sprogmenį keleiviniame lėktuve, kuriuo skrido 224 žmonės, rašo Rusijos žiniasklaida.
Sinajaus pusiasalyje sudužo Rusijos keleivinis lėktuvas su 224 keleiviais
Sinajaus pusiasalyje sudužo Rusijos keleivinis lėktuvas su 224 keleiviais / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Skelbiama, kad paskutinį kartą šis asmuo pastebėtas Turkijoje. Bagažo kroviku Šarm aš Šeicho oro uoste dirbęs vyras įtariamas ryšiais su „Islamo valstybe“. Manoma, kad šiuo metu jis gali slapstytis Sirijoje.

Tuo metu agentūra „Reuters“ skelbia, kad prie sprogdinimo gali būti prisidėjęs ir kompanijos „EgyptAir“ mechanikas, kurio pusbrolis yra siejamas su „Islamo valstybės“ grupuote.

Rusijos žvalgybos teigimu, viso ieškomi šeši asmenys, susiję su  oro linijų „Kogalymavia“ keleivinio lėktuvo sprogdinimu. Atsakomybę už išpuolį prisiėmė Egipte veikianti „Islamo valstybės“ atšaka.

Rusijos žiniasklaidos gautais duomenimis, ieškomas asmuo įsidarbino oro uoste prieš pat katastrofą ir iškart įsiprašė į bagažo skyrių. Pasak šaltinių, iškart po teroro akto jis spruko iš Egipto į Turkiją.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pažadėjo 50 milijonų dolerių už pagalbą surasti asmenis, atsakingus už šį teroro aktą.

Praėjusių metų spalio 31 dieną Sinajuje nukritęs laineris A321 nusinešė 224 žmonių gyvybes. „Kogalymavia“ oro linijoms priklausęs laineris skraidino turistus iš Šarm aš Šeicho į Sankt Peterburgą.

Vakarų ekspertai jau prieš kurį laiką tvirtino, kad lėktuvo katastrofą galėjo sukelti sprogimas, įvykęs lėktuvui esant dideliame aukštyje. Lapkričio mėnesį tai patvirtino ir Kremlius.

„Specialistai naudojo įvairius cheminės analizės metodus, tirdami iš lainerio sudužimo vietos paimtas daleles, kurios, kaip manoma, galėjo būti susijusios su sprogmenimis. Tarp pagrindinių naudotų metodų buvo spektrinė analizė, kuri leido tiksliausiai identifikuoti tas daleles“, – šaltinis sakė naujienų agentūrai „Interfax“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius