-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusiškas išradingumas: kai Maskvoje pritrūksta plytelių, jas galima „nupiešti“

Pirmadienį Rusijos tinklaraščiuose pasirodė fotografijomis iliustruotų pranešimų, įrodančių, kad Maskvos centre darbininkai vietoje to, kad klotų grindinio plyteles, jas paprasčiausiai „nupiešia“.
Šaligatvio plyteles, pasirodo, galima ir „nupiešti“.
Šaligatvio plyteles, pasirodo, galima ir „nupiešti“. / avmalgin.livejournal.com nuotr.

Fotografijose, kurias paviešino žinomas Rusijos tinklaraštininkas Andrejus Malginas, aiškiai matyti, jog greta metro stoties „Majakovskaja“ darbininkai mėgina imituoti, kad jiems pakako šaligatvio plytelių, praneša newsru.com. Tuose plotuose, kuriems plytelių pritrūko, darbininkai tiesiog išraižo jų raštą glaistyklėmis ant pusiau sustingusio betono. Išeina visai panašiai: raštas lygus, jo geometrija išlaikyta šimtu procentų, pažymi Rusijos televizijos kanalas NTV.

avmalgin.livejournal.com nuotr./Šaligatvio plyteles, pasirodo, galima ir „nupiešti“.
avmalgin.livejournal.com nuotr./Šaligatvio plyteles, pasirodo, galima ir „nupiešti“.

Kompanijos „Mosoblsportstroi“, kuri užsiima plytelių klojimu Maskvoje, vadovai nedelsiant sureagavo į šiuos pranešimus ir pareiškė, kad darbininkai, kurie prie metro stoties „Majakovskaja“ ne išklojo grindinį plytelėmis, bet jas „nupiešė“, bus atleisti iš darbo, o jų darbo brokas bus ištaisytas.

Maskvoje šiuo metu vyksta tikras asfalto keitimo plytelėmis vajus. Meras Sergejus Sobianinas pareiškė, kad apie 90 proc. šaligatvių mieste yra asfaltuoti, šis asfaltas vasarą nuo karščio lydosi, o rudenį atrodo labai nereprezentatyviai. Tad buvo suplanuota 2011-aisiais Maskvoje daugelio centrinių gatvių šaligatvių asfaltą pakeisti plytelėmis, o darbus baigti iki spalio 25-osios.

Tačiau atrodo, kad iki šio termino planuotų darbų baigti nepavyks, nes plytelių gamintojai ir tiekėjai nebesusidoroja su gigantiškais Maskvos miesto užsakymais ir darbų mastais. Bendras suplanuotų šiemet rekonstruoti šaligatvių plotas – net 1,14 mln. kvadratinių metrų. Atrodo, kad 2011-aisiais teks pasitenkinti tik 400 tūkst. kvadratinių metrų naujųjų šaligatvių išgrindimu, o likusius darbus perkelti į kitus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius